Omed.bg
реклама


4 съвета как да намалите темпото и стреса през този празничен сезон

 
4 съвета как да намалите темпото и стреса през този празничен сезон

     Чувствате ежедневието си особено забързано и не сте напълно весели през това време на годината? Не сте сами. Мнозина откриват, че празниците носят колкото радост толкова и стрес. Но има начини да намалите темпото и да направите наистина по-светли празничните дни за себе си и близките около Вас. За да си помогнете да се чувствате с повече позитивни изживявания по празниците, устремени към новото начало по това време на годината, следвайте тези четири съвета.

1. Как да се чувствате достатъчно комфортно и перфектни за празниците? 

     Докато се подготвяме за празниците ние често поставяме летвата невъзможно високо за себе си и се чувстваме разстроени, когато реализацията на нашата подготовка за празничните дни не оправдае очакванията ни. Преди да започнете подготовката имайте в предвид, че нещата може да не вървят точно по план. Дори всичко да не е перфектно, не се притеснявайте. Напротив несъвършенството е здравословно и поучително. Ако сте перфекционист дайте си време и намалете темпото.

2. Не приемайте с напрежение това, което се случва около Вас.

     С големите опашки в магазините и натоварения трафик празничните дни се забързват. Когато сте обзети от суматохата и нетърпението се попитайте как и къде това се вписва в голямата схема на Вашите планове. Ако сте разочаровани от дългата опашка в магазина за хранителни стоки или магазина за подаръци не забравяйте, че това е просто дълга опашка, която има край. Не позволявайте това обстоятелство да развали деня Ви. Използвайте този момент като възможност за размисъл. Докато многото клиенти са пред Вас направете списък на хубавите неща, които са се случили през деня или на нещата, за които сте благодарни. Дори ако този момент изглежда стресиращ намерете си начин да го направите приятен за себе си.

3. Бъдете добри, благосклонни и състрадателни.

     Не можете да промените действиета и поведението на другите около Вас по време на стреса на празничния сезон, но можете да промените Вашите реакции при различни ситуации:

4. Преосмислете своите цели и желания. Никога не забравяйте своите мечти.

Ако искате да се подобрите през Новата година, следвайте тези два съвета за успех:

1. Изберете си вдъхновяваща цел. Разделете целта си на подцели и с мънички стъпки ги следвайте през годината. Ако отслабването е Вашата цел не е необходимо да се случи драстично и драматично. Опитайте се да ядете повече зеленчуци през първия месец, когато предприемете стъпката към регулиране на теглото и промяна на храненето към по-здравословно. Постепенно намалете сладкишите през следващия месец. Включете спорт и движение във Вашето ежедневие.

2. Бъди добър към себе си. Ако не сте постигнали целите от миналата година или сте се отклонили от този път, простете си. Често се съмняваме в себе си, например може да си кажете, че никога няма да успеете да откажете тютюнопушенето. Това само допълнително Ви натоварва. Когато откриете в себе си този самокритик може да се откажете от този негатив. Върнете се обратно към целите си, систематизирайте стъпките и продължете да ги следвате без вина или самоосъждане.

https://www.hopkinsmedicine.org

 

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

458

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !