Omed.bg
реклама


5 лесни рецепти за премахване на зъбната плака с природни средства

 
5 лесни рецепти за премахване на зъбната плака с природни средства

Зъбната плака е филм от бактерии или слуз, която се задържа на повърхността на зъбите ви. Тя се образува всеки път когато се храните, особено когато похапвате сладки храни или напитки. Зъбната плака е основният причинител на проблеми като кариес, заболявания на венците, гингивит, пародонтит.

Твърди се, че устата е най-мръсното място от човешкото тяло, защото е пълна с бактерии. Това е и причината непрекъснато до се натрупва зъбна плака. След хранене бактериите взаимодействат с парченцата храна, останали в устата ви и създават зъбната плака. Понеже е киселинна по природа, зъбната плака причинява ерозия на емайла, предпазния слой на зъбите, което е и причината за разрушаването им и образуването на кариеси.

Също така зъбната плака дразни венците. Това може да доведе до проблеми като гингивит, пародонтит и загуба на зъби. Ето защо е толкова важно зъбната плака да бъде премахната. 

И така, как да се отървете от зъбната плака? На първо място е добре да ограничите приема на сладки храни и напитки. На второ място, необходимо е да миете зъбите си два пъти дневно, като внимателно  отстранявате зъбната плака от повърхността на зъбите си. На трето и не на последно място, конците за зъби ще ви помогнат да отстраните парченцата храна и бактерии от местата, които са трудно достъпни за четката ви за зъби – между зъбите и под линията на венците.

Непременно трябва да запомните, че е много важно да посещавате стоматолог. Поне веднъж годишно трябва да правите основен преглед в дентална клиника. Но между визитите при стоматолога си, можете да правите няколко простички неща в къщи  (освен основните неща, които споменахме по-горе), за да сте сигурни, че зъбната плака е добре отстранена. Можете да пробвате 5 лесни рецепти, които ще решат проблемите със зъбната плака.

Предложения за здрави зъби с над 70% отстъпка може да разгледате ТУК!

Рецепта 1

Ситно смлени орехови черупки ще ви помогнат да отстраните плаката, преди да е започнала да руши зъбния емайл.

Съставки:

Начин на приготвяне:

Рецепта 2

Един специален начин да отстраните упоритата зъбна плака.

Съставки:

Начин на приготвяне:

Правете го след всяко хранене.

Рецепта 3

Тази рецепта не трябва да правите повече от веднъж седмично, за да не причините ерозия на зъбния емайл.

Съставки:

Начин на приготвяне:

Рецепта 4

Тази рецепта съдържа странни съставки, но резултатът е впечатляващ.

Съставки:

Начин на приготвяне:

Рецепта 5

Това всъщност е най-лесният начин да отстраните зъбната плака в домашни условия.

Съставки:

Сода за хляб

Начин на приготвяне:

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

69103

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !