Omed.bg
реклама


Болки след хранене? Виж вероятната причина!

 
Болки след хранене? Виж вероятната причина!

При отсъствието на гастрит, колит или язва, болките в корема могат да се дължат на стеснени съдове, които хранят червата и вътрешните органи. Този процес може да се развие при атеросклероза или при възпаление на артериите. При хронично запушване на артериите в корема, причинено от атеросклероза или васкулит, кръвоснабдяването на крайниците се ограничава до осигуряване на кръв и кислород в покой.

След хранене, когато кислородната консумация се увеличава многократно, тъканите изпадат в кислороден глад, който се изявява под форма на болка. Този симптом е типичен за периферната артериална болест. Често пациентите с такива оплаквания се лекуват неправилно.

        Симптомът изисква следните диагностични процедури:

Кардиологична болница Сити Клиник София осигурява пълен набор от извънболнична и болнична медицинска помощ с акцент върху сърдечно-съдовите заболявания, Лидер е в следните направления - инвазивна кардиология, ангиология и флебология, електрофизиология, кардиохирургия, съдова хирургия и образна диагностика. Сити Клиник София е единственото лечебно заведение у нас и в Югоизточна Европа акредитирано от JCI (Joint Commission International). Болницата е отличена с най-високия стандарт за качество и безпaстаност в областта на здравеопазването, даван от най-престижната международна институция.
Материал публикуван с разрешението на City Clinic

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

7098


  • Болки след хранене? Виж вероятната причина!
реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !