Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Болките в гърба по време на бременност - трябва ли да посетите ортопед

 
Болките в гърба по време на бременност - трябва ли да посетите ортопед

Болките в гърба обикновено се асоцират с лекар ортопед. С многогодишните си обучения лекарите ортопеди разбират сложната структура на гръбначния стълб и околните тъкани. Те предлагат голямо разнообразие от възможности за лечение, които помагат за справяне с болката и коригиране на състояния и наранявания в гърба.

При бременност е нормално да се очаква болка в гърба. Може да се се появи усещане, че просто гърба трябва да се подкрепи и подсили. Но за облекчение на тази болка може да се посети ортопед, който може да помогне.

Някои фактори, които трябва да имате предвид когато решавате дали да посетите ортопед за болките в гърба свързани с бременността.

Не е нужно да бързате с ортопед, ако имате леки болки в гърба. Когато болката в гърба пречи на Вашия комфорт и способността да изпълнявате ежедневни задачи, ако болката в гърба пречи да се отпуснете или да спите през нощта трябва да помислите за насрочване на посещение при ортопед.

Ортопедът може да предложи разнообразни лечения, които да помогнат при симптомите, както и да коригира основната причина. Ако не намирате облекчение от консервативните мерки топлата и студената терапия са полезни за управление на болки в гърба както при бременни, така и при останалите пациенти. Топлината насърчава циркулацията и успокоява възпалените мускули.  От друга страна, студът свива кръвоносните съдове и намалява отока.

Можете също така да намерите облекчение от болките в гърба като запазите активността си и почивате когато е необходимо.

Трябва също така да наблюдавате колко тежест вдигате и да се уверите, че винаги усилието на вдигането е от краката.

Когато тези мерки не са достатъчни за предотвратяване или облекчаване на болки в гърба лекарят-ортопед може да препоръча безопасни начини за намаляване на болките в гърба като например работа върху стойката.

Също да предпише лечения, които могат да облекчат болката като минимално инвазивно лечение. За бременни лечението ще се фокусира върху минимизиране на симптомите до раждането на бебето.

Когато имате нужда от безопасна алтернатива за облекчаване на болки в гърба ортопедите разбират, че бременната жена се нуждае от облекчение, което да е безопасно както за нея, така и за бебето. Ето защо те ще препоръчат само безопасни лечения за намаляване на болките в гърба.

Например ортопедът може да ви препоръча и насочи към разтягания, които подобряват притока на кръв в гърба. Също така има и упражнения за поддържане на мускулите и другите меки тъкани раздвижени, което може да облекчи стягането и болката.

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕТИ ЗА ОРТОПЕД С ОТСТЪПКА ТУК!

Бременността не причинява само болки в гърба. Помислете дали имате други мускулно-скелетни проблеми. Лекарят ортопед освен облекчение от болките в гърба ще намери решение и на други свързани с бременността мускулно-скелетни проблеми, ако сте изложени на риск от поява на други мускулно-скелетни проблеми.

https://www.oaidocs.com

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

738

реклама

Коментариреклама


Свързани статии