Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Д-р Татяна Николова, вирусолог: Грипната вълна приближава!

 
Д-р Татяна Николова, вирусолог: Грипната вълна приближава!

Не посягайте към антибиотиците при първите признаци на грип, съветва д-р Татяна Николова, един от двамата вирусолози в Бургаски регион. Важно е да се знае, че антибиотиците не лекуват вируса, а усложненията, които настъпват от него, като атипични пневмонии, бронхити и трахиобронхити.

Най-опасно е да се започне с антибиотици, особено при децата, които могат да страдат от друг вид вирус или остри респираторни заболявани (ОРЗ), които също не се повлияват от антибиотици. Грипът е опасен и при пациенти над 60-годишна възраст с хронични заболявания на белите дробове, дихателни пътища или сърцето, които се обострят след прекарана грипна инфекция.

Бързият  тест за откриване на грип от тип А и тип B излиза в рамките на деня. Лекарите съветват той  да се направи още при първите признаци на заболяването .
Виж лабораторните тестове с отстъпки в ЛИНА!

Диагностицирането на точния тип грип помага да не се стига до усложнения. През последните години за изолиране на антигените на грипните вируси и на някои вируси на ОРЗ все по-разпространени стават бързите тестове, които позволяват лечението да започне навреме. Такъв тест се извършва в централата на лаборатория „ЛИНА” в бл. 75, в к-с „Зорница”.

Резултатите от теста,  за откриване на грип, излизат за няколко часа и могат да бъдат проверени  на уеб сайта на лаборатория Лина  www.lina-bg.com.

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

3283

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !