Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Дермалните филъри - влиянието им при по - млада възраст

 
Дермалните филъри - влиянието им при по - млада възраст

Нарастващата популярност на нехирургичните козметични процедури сред младите хора нараства през последното десетилетие.

Набъбналите устни стават все по - желани и по - често срещани. Когато търсим произхода на това явление трябва само да погледнем социалните мрежи където потребителите са бомбардирани с перфектни изображения от влиятелни лица, риалити звезди и знаменитости, за да разберем тази тенденция. В проучване били разпитани 1212 души относно възприятията им за козметична операция и дермални филъри и 88% от анкетираните са се съгласили, че социалните медии са отчасти виновни за нарастващата популярност на козметичната хирургия.

Докато се говори много за причините поради които младите хора изпитват влияние да променят външния си вид по - малко се говори за трайните ефекти от такива процедури. Дермалните филъри и други некозметични процедури имат до голяма степен временни ефекти. Може ли дългосрочната употреба  на дермални филъри при по - младите да повлияе както физически, така и емоционално?

Нарастващите тенденции

През изминалите години се смяташе, че подлагането на козметични процедури е до голяма степен приоритетно с напредване на възрастта, за да се запази младоликото изражение. И макар това схващане да е вярн  младите хора все повече се обръщат към процедури, но не за да спрат признаците на стареене, а за да са в крак с "Инстаграм и Фейсбук визията" която е широко разпространена в социалните медии.

Все повече се предпочитат набъбнатите устни и по - острите скули често за създаване на перфектното селфи, а този външен вид продължава да оказва значително влияние върху начина по който обикновените хора искат да изглеждат. Знаменитости и други високопоставени фигури правят концепцията за промяна на външния вид по - достъпна за по - младата аудитория което води до рязко покачване на популярността на подобни процедури.

Въпреки това терминът „умора от филъри“ се използва в средите за красота, за да опише какво се случва когато някой има приложени много процедури за дермални филъри.  С течение на времето филърът се разтяга и утежнява кожата което означава, че е необходим повече филър с всяко следващо посещение до клиниката което в крайна сметка води до допълнителни проблеми с разтягането.

Какво са дермалните филъри?

Преди да се проучи влиянието на филърите върху по - младата кожа трябва да се види какво точно представляват дермалните филъри и как се използват.

Дермалните филъри не са същите като ботокса който „замразява“ мускулите, за да намали бръчките. Вместо това те са инжекционен имплант използван за изглаждане на тена и всички признаци на бръчки. Инжектират се под кожата с помощта на игла.

Има четири категории филъри които се използват в козметичните процедури:

Правилно приложени дермалните пълнители са безопасен и ефективен вариант за тези хора които предпочитат да опитат временна мярка. С репутацията си на удобен за потребителя вариант  филърът изглежда по - скоро като разкрасяваща козметика отколкото рискована медицинска процедура.

Много експерти прилагат ботокс като превантивна процедура коятото спира признаците на стареене. Докато ботоксът възпрепятства да се правят движения които създават бръчки за някои козметични филъри се твърди, че подпомагат производството на колаген.

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА МЕЗОТЕРАПИЯ С ОТСТЪПКА ТУК!

Подлагането на дермални филъри обаче е рисковано особено когато се има предвид широкото разпространение на такива процедури. Сега когато хората могат да приложат дермални филъри докато посещават салон за красота или квалифициран за това стоматолог трябва да се следи дали практикуващите специалисти имат необходимата квалификация и опит в тази област. Младите хора  които искат да постигнат „перфектният“ външен вид са по - малко склонни да търсят специалист с най-добро качество и са по-склонни да търсят и правят компромис с най - ниската цена което може да ги остави с нежелани резултати.

Проблемът с филърите при младите хора

Поради временния характер на дермалните филъри много малко внимание се отделя на трайното въздействие което подлагането на такава процедура може да окаже при млада възраст. Съществуват обаче редица дългосрочни проблеми които могат да възникнат поради претърпяване на нехирургични процедури в млада възраст. Като начало младите хора които са преминали през тези козметични процедури изглеждат сякаш са претърпели операция, но се затруднява идентифицирането около каква възраст са.

Пастичният хирург Андрю Джаконо споделя пред Huffington Post: „Виждам пациенти които са поставили филъри от пет до 10 години и идват при мен за решение, защото вече са приложили всички инжекционни методи и са се подложили много лазерни процедури, а са похарчили десетки хиляди долари и ефектите от лечението вече не работят за тях и външният им вид е променен."

Деформация на лицето

Добавянето на дермален филър към празна зона като например около очите може да помогне на лицето да изглежда подмладено. Въпреки това пациентите които се подлагат на по-малки лечения като тези много често започват да се пристрастяват към усещането за лечение и започват да търсят различни начини да променят външния си вид.

За дермалните филъри може да отнеме месеци или години, за да се разтворят напълно, но търсенето на лечение преди ефектите от последната инжекция да изчезнат означава, че външният вид ще бъде деформиран.

Разтягане на кожата

Кожата която е била опъната от операция или некозметични процедури трябва непрекъснато да се разтяга, за да изглежда по - естествено. Това води до необходимост от повече операции, за да се запълни и оформи кожата така както е била преди. Важно е да се уверите, че използвате малки количества филър, за да постигнете желания вид и да не използвате прекомерни количества което ще доведе до необходимост от повече процедури и операции в дългосрочен план.

Дермалните филъри причиняват увисване на кожата

Достъпността на пълнителите съчетана с краткото време за възстановяване и незабавните резултати води до това, че те са се превърнали в една от най - атрактивните налични козметични процедури. Тези ползи обаче довеждат и до това, че много хора развиват зависимост към подобен тип процедури.

Докато малки количества филъри могат да останат на определеното място повече от необходимия минимум води до действие на гравитацията. Когато се постави повече пълнител отколкото тялото може да побере на едно място пълнителят може да причини увисване. Тялото не може да издържи тежестта на инжектираната маса така, че филърът потъва надолу което може да накара външния вид да изглежда странен.

Д - р Кевин Бренър, лекар от Бевърли Хилс споделя пред Buzzfeed през 2019 г.,: „При моите по - млади пациенти ботоксът и филърите са "входното лекарство" към операцията. Те влизат и се увличат по тях и в крайна сметка започват да се нуждаят от операция, защото вече няма същия ефект особено от страна на пълнителя. Използвам много филъри в комбинация с хирургия, но също така ги използвам като мост към хирургията за различни ефекти."

Това тревожно въздействие води до промяна в закона която забранява използването на ботокс и филъри сред лица под 18 години. Майкъл Сол партньор в Cosmetic Surgery Solicitors призовава за по-строги мерки  които биха спрели лица под 21 години да търсят козметични процедури освен, ако няма реална медицинска нужда. 

Достъпността на дермалните филъри съчетана с краткото време за възстановяване и незабавните резултати са довели до това, че са се превърнали в една от най - атрактивните налични козметични процедури. Тези ползи обаче са довели и до това, че много хора развиват зависимост към процедурата.

"В момента сме в разгара на криза на образа на тялото при която нашите млади хора са бомбардирани с нереалистични и недостижими стандарти за образа на тялото които започват да влияят на мнението им за себе си. Нужна е само една козметична процедура, за да може един млад човек да стане все по - критичен към външния си вид което ескалира риска от развитие на зависимост която може да доведе до търсене на ненужни лечения в бъдеще. По - специално хората страдащи от психични проблеми като тревожност могат да открият, че са особено уязвими от въздействието на натиска върху външния си вид."

https://www.cosmeticsurgerysolicitors.co.uk

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

245

реклама

Коментариреклама


Свързани статии