Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Готов ли е мъжа да стане баща? Лесен тест може да покаже това!

 
Готов ли е мъжа  да стане баща? Лесен тест може да покаже това!

Вече може да се предскаже дали един мъж е готов или не за бащинството, като просто се направи анализ на слюнката му малко след като той е гледал еротично видео. Това е така, защото хората, които са по-ориентирани към семейството и желаят да имат бебета отделят по-ниски нива на тестостерон при стимулиращи кадри.

Когато разговаряте с мъжете разбирате, че някои са по-семейно ориентирани, отколкото други.  Изследователи от университета в Чикаго изследват дали има и биологични промени, които могат да насочват за наклонностите  на един мъж към бащинството. Дали това е само психологическа готовност или има и физически проявления?

За да се определи това, екипът изследователи изследвали 100 млади хетеросексуални мъже - предимно студенти - никой от тях не е бил баща преди изследването. Преди изследването на мъжете им е казано, че ще бъде изследвана  хормоналната  активност и отговорът на тялото им при  сексуални и стресови стимули, както и че тази информация ще бъде сравнена с техните личностни характеристики, взаимоотношения и предпочитания.

Доброволците били помолени да отговорят на 12 въпроса с цел да се оцени техния интерес към децата. Те също са били  помолени да попълнят анкета с 20 въпроса - да дадат мнението си  относно случайния секс и връзката им със семейството. По време на това проучване са били помолени да се съгласят или отрекат изявления като "Аз трябва да бъда във връзка с някого, преди да се почувствам комфортно да  правя секс " и "Аз често получавам  емоционална подкрепа и практическа помощ от роднините си". Това е направено, за да се преценят житейските модели на участниците.

Житейските стратегии  се различават  в степента, в която хората са ориентирани към безразборните сексуални контакти и случаен секс в контраст с моногамията и бащинството. В контекста на това изследване, висок интерес към бебета проявяват мъжете с  „бавна“ жизнена стратегия и с ниски нива на  тестостерон при сексуални стимули, докато високите нива на  тестостерон при сексуални стимули  се отнасят до мъжете с „бърза“  жизнена стратегия.

След като отговорили на въпросите, мъжете са били помолени да предоставят слюнка за проба, за да служи като контрола, преди да бъдат оставени сами в стая, за да гледат 12 минутен еротичен филм. Непосредствено след като филмът е свършил е направена друга  проба, а след това и 10 минути по-късно.

Резултатите показват, че  мъжете, които изразяват по-голям интерес към децата са имали сравнително по-малко увеличение на тестостерона след гледане на видео, в сравнение с мъжете, които са имали по-малък интерес. Тази разлика остава независимо от това дали мъжете имат постоянна връзка или не. 

Младите хора, които не обичат деца, се възбуждат по-силно физиологично от визуални сексуални стимули. Младите мъже, които обичат по-малко децата са по-възбудени от нови сексуални стимули, но вероятно се наслаждават на секса повече в контекста на стабилни взаимоотношения с моногамни партньори , които те познават добре.

По-здрави на по-добри цени в най-добрите клиники в страната!

Резултатите от тези изследвания  показват, че когато става дума за сексуалността, размножаването и родителството, има силни връзки между ума и тялото, които не могат да бъдат замаскирани от възпитанието на хората, социално-икономическия статус, образованието и т.н.

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

18066

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !