Изследване за чревни паразити, само за 14.40 лв., в МДЛ "Липогард"

   201 закупени   
Изследване за чревни паразити, само за 14.40 лв., в МДЛ "Липогард"
КУПИ ВАУЧЕР за 3,00 лв.
Заплащане на място 11,40 лв.
Обща сума 14,40 лв.

Стара цена: 28,00 лв.
Спестяваш: 13,60 лв.
-49%

Валидност на ваучера: 7.05.2022 г. до 28.08.2022 г.

Важи за: София


Осигурено от:   Липогард - Медико-диагностична лаборатория   Рейтинг: 3.71 / 5 при 28 гласували

  • Ваучерът е на стойност: 3.00 лв, на място се заплащат 11.40 лв.
  • Ваучерът е за: Изследване на фецес /изпражнения/ за хелминти и протозои и изследване за ентеробиоза /скоч лепенка при децата/
  • На място се доплащат 2 лв. такса биологичен материал
  • Не е необходимо запазване на час
  • Задължително е предоставянето на разпечатан ваучер
Липогард - Медико-диагностична лаборатория София, кв. Горна баня, ул. Перуника 3 А
Раб. време: понеделник-петък 8:00 -12:30 ч.


София, Приемна № 3 Централа кв."Овча Купел" I, ул. "Любляна" №34Б, понеделник - петък 7:30 - 17:00 ч., събота: 8:00 - 14:00 ч. 02/9803992; 0884 438124
Материали за изследване се приемат до 12:00 ч.
За всички проби, които са на гладно, се препоръчва да се взимат в ранните часове.
Виж страницата на партньора
25.08.2020 г., 17:50:01 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Изключително съм доволна от тази лаборатория.

Подробна информация


Присъствието на паразити в тялото не е нито рядко, нито безобидно явление. Може да се окаже, че имате паразити и че заради тях не се чувствате толкова добре, въпреки, че живеете природосъобразно и се храните максимално здравословно.
Чревните паразити са два вида хелминти и протозои. Глистите и остриците спадат към вида на хелминтите. Познати са над 300 вида заболявания, причинени от хелминти при човека. Ентеробиозата и аскариозата са най-честите чревни паразитози.
Глистите се намират във фекалиите на заразени и болни индивиди, които могат да се пренесат чрез: замърсени ръце и предмети, консумация на недобре измити плодове и зеленчуци, недопечено и недоварено месо (продукти от свинско месо - бекон, шунка, кренвирши, салами, свински пържоли и т. н.), риба, яйца и хайвер. Човек може да се зарази с паразити и от домашните животни.
Особен риск от заразяване с глисти има при децата, които може да играят със заразен пясък или пръст или замърсени вещи и да поставят ръчички в устата си.
Признаци при заразяване с глисти са: необяснима умора, депресия, апатия, главоболие, нарушения на апетита - липса на такъв или свръхапетит (но въпреки него има загуба на тегло), гадене, болки и подуване на корема, повръщане и диария или запек. Нарушен е сънят от неприятен нощен, анален сърбеж. При спящи деца често има ненормално скърцане на зъби.
Възможна е и кожна алергична реакция - различни по вид обриви (уртикария, розацея, екзема себорея, лунички, петна). Паразитите предизвикват и повишено производство на имуноглобулин Е в организма. Безпокойството и нервозността често се появяват в резултат на заразяване с паразити. Някои паразити причиняват анемия, интоксикация, недостиг на хранителни вещества в организма заради лошото усвояване на белтъчини, въглеводороди, мазнини и особено витамините А и В12.
И най-простата инфекция изважда от строя имунната защита на организма.
__Правилно взимане на проба: Малка част от сутрешни изпражнения, поставена в затворен с капаче съд , който се донася в лабораторията същия ден. На чисто стъкло, получено в лабораторията или закупено от аптека се залепва прозрачна скоч лепенка с материал от перианалните гънки на детето. Вж. www.lipoguard.com Рубриката "За вас пациенти”

Сходни предложения

Болки в стомаха? Кръвен ТЕСТ за Helicobacter Pylori IgA или IgG от Лаборатории Кандиларов!

Болки в стомаха? Кръвен ТЕСТ за Helicobacter Pylori IgA или IgG от Лаборатории Кандиларов!

Важи за: София, Варна, Пловдив, Велико Търново

1026 закупени
-31%
16,00 лв.
11,00 лв.

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се