Omed.bg

Какви са симптомите? Aлергия към Глутен и млечни продукти

 
Какви са симптомите? Aлергия към Глутен и млечни продукти

Случвало ли ви се е да имате странни обриви или акне без конкретна причина, а чувствате ли се отпаднали и болнави? Причината за тези и други симптоми може да е нещо толкова просто като това дали не страдате от непоносимост или алергия към любимите си тестени или млечни ястия.

В тази статия ще ви запознаем с тези заболяванията и третирането им.

Множество здравословните проблеми предизвикани от хранителни алергии са резултат от непоносимост към мляко или млечни продукти. Този тип алергия представлява имунна реакция към един или повече от протеините в кравето мляко, която води до възпаление и увреждане на тъканите.

Основни симптоми на алергия към млечни продукти


От друга страна Глутенът, който се съдържа в пшеницата, ръжта, ечемика, овеса и други житни и зърнени култури, може да доведе до непоносимост която се характеризира със следните симптоми:

Важно е да се каже, че ориз, царевица, елда  и картофеното нишесте не съдържат Глутен.

Предложения с отстъпки до -55% в СМДЛ Кандиларов

В случай, че е установена непоносимост към Глутен трябва да се прибегне до драстична промяна в хранителните навици. Пълно изключване на хранителните продукти съдържащи Глутен е препоръчително, за да се нормализира дейността на чревния тракт. Също така е добре да се избягва консумацията на бял хляб, сладкиши, житни каши, кремове, марципани и консерви със съдържание на нишесте.

Предоставено от СМДЛ Кандиларов

Хората в България се нуждаят от способни лекари и компетентна здравна информация. Ако искаш да помогнеш за обучението на бъдещ лекар, натисни бутона donate.

Вие дарявате средствата на Фондация „Прогрес медик“, която подпомага студентите по медицина в България.

2725

реклама

КоментариСвързани статии


Сподели !