Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Какво е Venus Viva и за какво се използва?

 
Какво е Venus Viva и за какво се използва?

Venus Viva е мощна технология за ремоделиране и ресърфейсинг (обновяване) на кожата на лицето. Апаратът работи на базата на фракционирана радиочестота – вид електрически импулси, които проникват в кожата на дълбочина до 0.5 мм чрез микроиглички.

Предизвикват се микроизгаряния на повърхностния слой на кожата, вследствие на което се стимулира производството на колаген и еластин. Терапията е ефективна, защото комбинира две иновативни технологии – NanoFractional RF и SmartScan. Venus Viva притежава 2 броя апликатори.

Апликаторът Diamondpolar се използва за неинвазивно намаляване на бръчки, предимно за лифтинг на лицето, двойна брадичка, стягане на кожата, премахване на торбички под очите, като с него могат да се третират и шия, деколте, ръце, колене и др.

Другият апликатор – FIRM FX, единствената технология, която може да регулира импулса, който се доставя върху кожата, се използва за процедури, изискващи аблация и ремоделиране на кожата. Третира успешно белези, дълбоки бръчки, пигментни петна, пори и е изключително успешен при третирането на стрии. Процедурата се изпълнява с локална анестезия.

След процедурата зоната е зачервена, а на следващия ден може да се наблюдава лек оток. Възстановителният период е строго индивидуален и зависи от състоянието на кожата и проблема, който третирамеОбикновено продължава от 3 до 7 дни.Ограничава се излагането на слънце и солариум по време на  възстановяването. Задължително е използването на слънцезащитен крем с SPF 50. 24 часа след процедурата не е препоръчително да се нанася грим. Използват се хидратиращи и епителизиращи кремове за по-бързо възстановяване. Може да се извършва целогодишно, тъй като не прави кожата фоточувствителна.

Процедурата не се извършва по време на бременност, при злокачествени образувания, възпалителни процеси в обработваната зона. Препоръчителният брой процедури е между 3-4, но той е относителен поради разликите и нуждите на различните пациенти.

В клиника ЕвроДерма се предлагат промоционални пакети за процедурите с този апарат.

 

Автор: д-р А.Ангелова, клиника ЕвроДерма

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

267

реклама

Коментариреклама


Свързани статии