Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Какво е химически пилинг и в какви случаи се прилага!

 
Какво е химически пилинг и в какви случаи се прилага!

Какво представлява химическия пилинг?

Това е процедура, при която върху повърхността на кожата се нанасят различни слаби органични киселини, които оказват значително въздействие върху структурата и вида й. Целта е да се подобри както вида на кожата посредством отстраняване на увредения горен слой, така и тургора й чрез стимулиране образуването на нов колаген в дълбоките кожни слоеве. Така вашата кожа става значително по-свежа, плътна, подмладена, с изграден релеф и намалени дефекти, споделя доктор Росица Денчева от Дерматологична клиника София!

В какви случаи се прилага химически пилинг?

Химическият пилинг е процедура, която се осъществява както с естетична, така и с лечебна цел.

Чрез него е възможно да бъдат намалени фините линии и бръчки, размерите на порите и тъмните петна по кожата на лицето и ръцете, както и дълбочината на белезите след акне или шарка.

Химическият пилинг често се прилага и с лечебна цел – за намаляване на възпалителните промени при акне или за редуциране на белезите, оставащи след преминаване на активната фаза на заболяването.

Видове химически пилинг

Според дълбочината на въздействие на киселината химическият пилинг се дели на повърхностен, средно дълбок и дълбок.

Необходима ли е специална подготовка за провеждане на химически пилинг?

Химическият  пилинг не изисква специална подготовка на кожата. Въпреки това е възможно по време на консултацията, предшестваща пилинга, да получите конкретни съвети за поддържане на кожата от лекуващия си лекар, както и препоръка за използването на определен лечебен или козметичен продукт до момента на процедурата.

Необходими ли са грижи за кожата след пилинг?

След процедурата, кожата става значително по-чувствителна, което налага спацифични грижи за нея до момента на пълното й възстановяване. Този период протича по различен начин - в зависимост от дълбочината на пилинга.

При повърхностния пилинг кожата е леко до умерено зачервена в период между няколко часа до 1 денонощие след процедурата. Постепенно зачервяването избледнява и настъпва лекостепенно излющване на повърхностния слой от мъртви клетки, образували се в резултат на извършената процедура.

При средно дълбокия пилинг непосредствено след процедурата кожата е умерено зачервена и постепенно се уплътнява, като до 36 часа се оформя плътна червено-кафеникава кора, която постепенно се напуква и излющва от повърхността на кожата под формата на едри люспи.

Независимо от дълбочината на пилинга е важно през целия възстановителен период да се нанася слънцезащитен крем с максимално висок фактор. За по-бързото възстановяване на кожата след самата процедура може да нанасяте епителизиращ и антисептичен крем, които ще ускорят възстановяването на кожата.

Д-р Росица Денчева
дерматолог

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

10247

реклама

Коментариреклама


Свързани статии

Мезотерапия
09.10.2015    3148

Сподели !