Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Кои са храните, които ще ни помогнат в борбата с грипа и настинката?

 
Кои са храните, които ще ни помогнат в борбата с грипа и настинката?


   Лечението на всяко едно заболяване трябва да бъде комплексно. Лекарствата, които се използват от съвременната медицина са ефикасни и повлияват добре повечето заболявания, но силата на лечението не се крие само в тях. За да бъде излекувана една болест са нужни на първо място пълноценен сън, почивка, прием на достатъчно вода, балансирана и богата диета и едва след това идват лекарствата. Нужно е да дадем най-важното на тялото – сън, вода и храна и след това да му помогнем да се излекува чрез консервативна медицина. Не бива да забравяме основните елементи на тялото и на живота.

   Богатата диета ще даде всичко необходимо на тялото, а то в момент на болест се нуждае много от всички хранителни вещества. Много е важно също диетата да включва достатъчно витамини и минерали.

Кои са храните, които биха ни помогнали в борбата с грипните заболявания и настинките?

Мед, пчелен прашец, пчелно млечице.

   Медните продукти са истинско богатство на природата. Те съдържат много различни въглехидрати, както прости захари, така и сложни. Богати са на много ензими и дрожди. Минералите, които се съдържат в меда са най-разнообразни – натрий, калий, мед, манган, селен, желязо, сяра, магнезий, фосфор. При някои видове мед може да има и допълнителни минерали – алуминий, бор, бисмут, кобалт, хром, молибден и други. Състава на микро- и макроелементите в меда зависи до голяма степен от нектара, който са събирали пчелите. Медът е богат на витамини от група В, витамин А, Е, К, Д.

Чесън, лук, праз.

   Тези храни са изключителни войни в борбата с вирусите и бактериите. Не случайно чесънът се нарича „природен антибиотик“. Всички тези продукти имат антибактериални, противовирусни и противогъбични свойства. Тайната в аромата и силата на чесъна се крие в съставката алицин. Той се получава от алиин. Когато бъде разрушена целостта на скилидка чесън, алиинът взаимодейства с ензима алииназа и се получава алицин.

Плодове и зеленчуци.

   Най-голямото богатство на природата. Плодовете и зеленчуците са прекрасна храна и лекарство. Те са много богати на витамини, минерали, антиоксиданти. Плодовете и зеленчуците са прекрасен източник на вещества както в суров вид, така и направени на пресен сок или смути. Истински енергийни и здравословни комбинации от витамини (А, С, Е и други), микро- и макроелементи.

Джинджифил.

   Още от древността коренът от джинджифил е смятан за ценен продукт заради своите добри лечебни свойства и заради своите вкусови качества. Джинджифилът е богат на витамин А, В3, В4, калий, магнезий, фосфор. Верен помощник в борбата с вирусните и бактериалните заболявания. Може да се консумира приготвен на чай, нарязан на ситно и смесен с мед или да се добавя към сокове и смутита. Получават се истински природни еликсири.

 

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

2171

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !