Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Може ли да имаме протеинова недостатъчност? Виж скритите признаци! Втора част.

 
Може ли да имаме протеинова недостатъчност?
Виж скритите признаци! Втора част.

*използвани са материали от популярното издание - elephantjournal.com, автор на статията е Dr. John Douillard автор на над 500 статии и видео материали със здравна тематика.

Аюрведа и консумацията на месо.

Аюрведа е вегетарианска система на медицината. Наистина, кравите са свещени и не е добре да бъдат консумирани. Но при проблеми с протеиновата недостатъчност лекарите предписват яденето на червено месо като лекарство. Ето една от рецептите, за разрешаване на проблема с протеиновата недостатъчност:

Приемайте всеки ден на обяд по 4 унции червено месо две седмици – като лекарство , не като начин на живот.

Използвал съм тази рецепта много пъти при протеинова недостатъчност и то с удивителни резултати. Казвайки това подчертавам,че не всички вегетарианци,които съм лекувал, желаеха да я прилагат, така че по-нататък предлагам алтернативна стратегия за възстановяване на протеините.

Защо червено месо?

Червеното месо е най-киселинно от всички меса и всички други източници на протеини като цяло. Колкото по – киселинна е дадена субстанция, толкова по-дълбоко тя прониква в тъканите и по-добре се натрупва там.

Алкалните храни са големи чистачи. Те проникват в лимфата и подпомагат тялото при детоксикацията. Колкото по-алкална е дадена диета, толкова по- ефективно тя ще отстрани шлаките и токсините .

От друга страна , колкото по -киселинна е дадена храна, толкова по-трудно ще е да бъде отстранена при процеса на детоксикация. Обикновено сме склонни да свързваме понятието „ киселинни храни „ с токсични или приятни/успокоителни/ храни, а много от тях са фактически здравословни и важни.

Това е природния начин на балансиране: подпомагаме възстановяването на организма през зимата с естествени киселинни храни и го прочистваме през пролетта и лятото с естествено намиращи се алкални продукти.

Помислете: ако катерицата се хранеше през зимата само с броколи, тя би загинала от измръзване. За щастие, природата не ги предоставя през студените зимни месеци.Традиционно студената зима е богата на меса, зърнени и корнеплодни растения – всички предимно киселинни, съдържащи възстановителни протеини.Този принцип на естествено хранене в съответствие със сезоните е главния фокус на книгата ми –„ 3- сезонната диета.”
следва продължение!

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

2213

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !