Omed.bg

Най-важната снимка!

 
Най-важната снимка!

Известни личности се включиха в социалната кампания „Снимката по-важна от селфи“.

Кампанията се фокусира върху здравето и нуждата от образни тестове за правилното и навременно диагностициране на най- различни заболявания, и се инициира от Агенция за Развитие и Комуникация - АРК България и Affidea центрове за образна диагностика.

Според Световната здравна организаци високата информираност и обогатяване на здравната култура на хората е най-надеждната стратегия за самосъхранение и профилактика на тежките болести.Високата информираност и личната здравна култура, съчетани с достъп до най-модерните технологии в медицината, са най-надеждната гаранция за добър здравен статус и качествено здравеопазване на населението в дадена страна.

Affidea е най-голямият и успешен доставчик на медицински услуги,специализиран в изследвания и диагностика с Ядрено магнитни резонанси, клинични лаборатории и услуги за лечение на рак. Работи с високо уважавани болници и медицински центрове из целия континент.

Ядрено Магнитния Резонанс (ЯМР) е диагностична техника базирана на принципите на магнитния резонанс. Чрез него се създават детайлни образи на вътрешните органи и клетки и точно поради тази причина може да се каже, че е един от най-точните диагностични методи за редица заболявания и то без вредно облъчване. ЯМР може да се използва за изследване на почти всички части на тялото и най-често се използва за мозъка, ставите, и дисковете на гръбначния стълб. 

Безопасно ли е изследвамето с Магнитен резонанс?

Изследването с МР е безболезнена процедура и не са известни никакви рискове или странични ефекти.

Колко дълго трае изследването?

За сканиране на една част от тялото обикновено отнема около 20 минути. За сканиране на повече от една част от тялото, процедурата ще отнеме пропорционално по-дълго време. Продължителността на сканиране също може да варира в зависимост от диагнозата, която се търси - например често отнема повече време за получаване на изображения с висока резолюция, когато се сканират много малки анатомични структури.

Има ли някакви странични ефекти изследването?

Хората в България се нуждаят от способни лекари и компетентна здравна информация. Ако искаш да помогнеш за обучението на бъдещ лекар, натисни бутона donate.

Вие дарявате средствата на Фондация „Прогрес медик“, която подпомага студентите по медицина в България.

3320


  • Най-важната снимка!
  • Най-важната снимка!
  • Най-важната снимка!
  • Най-важната снимка!
реклама

КоментариСвързани статии


Сподели !