Открийте глаукомата! Високо специализиран преглед на ретинен томограф при д-р Емил Николов за 62 лв.

   17 закупени   
Открийте глаукомата! Високо специализиран преглед на ретинен томограф при д-р Емил Николов за 62 лв.
КУПИ ВАУЧЕР за 12,00 лв.
Заплащане на място 50,00 лв.
Обща сума 62,00 лв.

Стара цена: 90,00 лв.
Спестяваш: 28,00 лв.
-31%

Валидност на ваучера: 3.06.2022 г. до 2.09.2022 г.

Важи за: Велико Търново


Осигурено от:   Очна клиника "Униклиник"  

  • Ваучерът е на стойност: 12 лв, на място се заплащат 50 лв
  • __Ваучерът покрива:
    __- високоспециализиран преглед на ретинен томограф
    • консултация при д-р Емил Николов, специалист офталмолог____
  • Необходимо е запазване на час след закупуване на ваучера
  • Работно време на Очна клиника Униклиник:
  • понеделник - петък: 14.00 часа - 18.30 часа
  • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е предоставянето на разпечатан ваучер на място

Очна клиника "Униклиник" гр. Велико Търново
бул. "България" №29
Тел. за връзка: 0885916588
Виж страницата на партньора

Подробна информация


ОСТ(оптичен кохерентен томограф) се използва и е незаменим за ранно откриване и стадиране на глаукома, но е необходим също и при други съдови заболявания на ретината, захарен диабет и макулна дегенерация. Негови синоними са още очен скенер и ретинен томограф.
Поне веднъж годишно отидете при офталмолог, който работи с високоспециализирана апаратура. С помощта на очен скенер той може да открие глаукомата рано, още преди да е настъпило увреждане на зрението, каза д-р Емил Николов от великотърновската очна клиника Униклиник.
Коварната глаукома застига по-често жените.
Глаукомата е най-коварното очно заболяване. Тя протича бавно, но отнема от зрението завинаги. Затова офталмолозите казват: Каквото вземе глаукомата, лекар не може да го върне. Специалистите са в състояние да стопират прогреса , но не и да възстановят загубеното виждане. От глаукома страдат над 67 млн. души в света, у нас те са около 55 000. Дори в най-развитите страни половината от пациентите не знаят, дори не подозират за заболяването си, тъй като то се издава от незначителни симптоми, на които хората не обръщат внимание. Ключът към справянето с болестта е ранно диагностициране и правилно лечение.
Понякога усещате необичайно напрежение в очите. Появяват се плуващи черни точки или мътнини. Откривате също, че имате временно замъгляване на зрението, налага се често да сменяте очилата си. Застига ви главоболие, виждате цветни кръгове около лампата или монитора.
Всичко това са симптоми на глаукомата, които налагат веднага да отидете при офталмолог. Не го ли сторите, стотици очни клетки, които изграждат очния нерв, ще бъдат безвъзвратно унищожени (характерно е за всяка нервна тъкан) от механичния натиск на високото очно налягане. Това е основният рисков фактор, водещ до глаукомата. Както и денонощните му колебания - ако се измерва ту нормално очно налягане, ту повишено. Последиците са увреждане на зрителното поле, заради което част от картината пред очите на пациента изчезва. Коварното е, че в около 10% от случаите може да се развие глаукома дори и при нормално, и при ниско измерено очно налягане.
Препоръчва се всеки човек над 30 години да отива на профилактичен преглед за наличието на глаукома поне веднъж годишно, тъй като опасността от болестта нараства с възрастта. При хората над 50 години заболеваемостта е 7 пъти по-висока, уточни д-р Николов. А ако човек е над 60 г., има съдови проблеми, които са вследствие на атеросклерозата, високо или ниско кръвно налягане, захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания или приема кортикостероидни лекарства, то и при него ще се наблюдава влошено изхранване с кръв на зрителния нерв. За съжаление глаукома напоследък се среща и при млади хора, каза още д-р Николов. Неговият съвет е независимо какви оплаквания имате, веднага да отидете на преглед. Особено, ако симптомите са се развили за кратък период от време. Но и абсолютно никакви проблеми да нямате, това не е успокоително, подчерта д-р Николов.

Сходни предложения

Ехокардиография за 51 лв. в Мед. център "Калимат"
-15%
60,00 лв.
51,00 лв.

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се