Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Пет-те най-често срещани гинекологични проблема

 
Пет-те най-често срещани гинекологични проблема

При жените с гинекологични проблеми овладяването на тези проблеми започва с по-доброто им разбиране.

 

Пет-те най-често срещаните гинекологични проблема пред които са изправени жените и техните симптоми 

Анормално маточно кървене. Широк термин използван за описание на нередовно вагинално кървене. Определението за необичайно маточно кървене се променя във всяка фаза от живота на жената. Например всякакъв вид кървене се счита за анормално за момичета преди пубертета, бременни жени или жени, които са преминали през менопаузата.

За жени в менструална възраст необичайното кървене може да доведе до прекомерно кървене по време на менструация, кървене извън менструацията или изобщо да не кърви. Симптомите на необичайно маточно кървене включват:

Ендометриоза. Често срещан гинекологичен проблем, който се появява когато тъканта на ендометриума лигавицата на матката от вътрешността на матката на жената излиза извън матката. Ако жената не забременее по време на месечния си цикъл лигавицата на ендометриума се отделя по време на нейния месечен цикъл всеки месец.

При жените които имат ендометриална тъкан извън матката тъканта се отделя, но няма къде да отиде, което води до болезнено възпаление и белези. Симптомите на ендометриоза включват:

Миома на матката са неракови образувания на матката. Те могат да се появят на всяка възраст, но най-често се срещат при жени на възраст 30-40 години и се срещат по-често при афро-американски жени. Основните видове миома на матката включват:

Симптомите на миома на матката включват:

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА АГ ПРЕГЛЕД С ОТСТЪПКА ТУК!

Пролапс на тазовите органи. Възниква когато съединителните тъкани и връзки на място поддържащи вагината, пикочния мехур, ректума и матката се повредят или отслабят. Това кара тазовите органи да потънат надолу или да паднат на място. Симптомите на пролапса на таза включват:

Инконтиненция на урината се появява когато се загуби способността да се контролира отделянето на урина и е често срещана при жени на възраст над 35 години. Въпреки, че състоянието е преобладаващо има широк спектър от възможности за лечение и това не трябва да се приема като нормално.

Има три вида уринарна инконтиненция:

Безброй жени се борят с описаните състояния, но за щастие има набор от лечения за често срещаните гинекологични проблеми първата стъпка за намирането и прилагането им започва с посещение на гинеколог.

https://www.baptist-health.com

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

352

реклама

Коментариреклама


Свързани статии