Пресотерапия - 5 процедури апаратен лимфен дренаж, от Център за физиотерапия и рехабилитация "ВИТА ТТ", за 125 лв.

   34 закупени   
Пресотерапия - 5 процедури апаратен лимфен дренаж, от Център за физиотерапия и рехабилитация "ВИТА ТТ", за 125 лв.
КУПИ ВАУЧЕР за 25,00 лв.
Заплащане на място 100,00 лв.
Обща сума 125,00 лв.

Стара цена: 160,00 лв.
Спестяваш: 35,00 лв.
-22%

Валидност на ваучера: 12.05.2022 г. до 11.09.2022 г.

Важи за: София


Осигурено от:   Център за физиотерапия и рехабилитация ВИТА ТТ  

 • Ваучерът е на стойност: 25 лв., на място се заплащат 100 лв.
 • Ваучерът е за: 5 процедури апаратен лимфен дренаж
 • ​Изисква се предварително запазване на час на посочените телефони
 • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е предоставянето на разпечатан ваучер на място
Център за физиотерапия и рехабилитация ВИТА ТТ гр. София,
жк "Лагера"
ул. "Боговец" 6
тел. за връзка: 0888269383
Раб. време: от понеделник до петък от 14.00 до 18.00 ч.
Виж страницата на партньора

Подробна информация


Лимфедемът е трайно прогресиращо увеличаване на обема на дадена част от тялото поради лимфен застой, породен от вродени или придобити изменения в лимфната система. Той засяга все по-голям процент хора в активна творческа възраст и води до понижено качество на живот, самочувствие и общ тонус.

Пресотерапията е вид апаратно масажиране и изтласкване на застоялата лимфна течност чрез многокамерни маншети, тип панталон или ръкав, в които се нагнетява въздух с определено от лекаря налягане. Чрез компресията следва изпомпване отдолу нагоре на застоялата тъканна течност, която се насочва към венозната и лимфна система, а оттам към бъбреците и това води до подобряване на венозното и лимфно връщане на отеклия крайник, до подобряване на обмяната на веществата и газообмена на кожата, подкожието и мускулатурата. Процедурата е много приятна на усещане и води до обща релаксация и отмора на организма.
Тя е много подходяща за т.н. синдром на уморените крака. Причината за тежест и умора в краката най-често е венозната недостатъчност.
Първичните симптоми се появяват в резултат на:

 • професионално увреждане (продължително стоене или седене)
 • наследствена предразположеност
 • обездвижване
 • високите температури
 • бременност
 • травми
 • неправилно хранене
 • затлъстяване и т.н.

Подходящи за този вид лечение са всички пациенти с: първичен лимфедем като израз на вродени аномалии на лимфните съдове, оточни синдроми след обездвижване, венозно обусловени отоци, посттравматични отоци, едем на ръката след мастектомия, артроза, диабетна полиневропатия и ангиопатия, затлъстяване, целулит и др.

Противопоказанията биват абсолютни и относителни.
Абсолютните са:
тумори с метастази в съответния лимфен басейн, кожни и лимфни инфекции, остри венозни тромбози, сърдечна недостатъчност, ДЦП, фрактури в ранен следимобилизационен или следоперативен период, напреднала артериална недостатъчност.
Относителни контраиндикации са: Наличие на туморен процес проксимално на третираната зона, болка по време на процедурата, хипотония и др.

За Център за физиотерапия и рехабилитация ВИТТА ТТ
Основоположници на центъра са д-р Татяна Илиева (физиотерапевт, ЕМГ -диагностика) и Константин Ганчев (кинезитерапевт, спортен кинезитерапевт и хоноруван преподавател в НСА В. Левски). Двамата са работили в Център по протезиаране и възстановителна хирургия - Горна баня. През всичките години съвместна работа, през тях са преминали хиляди пациенти с различни заболявания. Техни пациенти са били и много известни спортисти - Албена Денкова, Максим Ставийски, Петър Дачев, Илиян Ефремов, Евгения Раданова, Асен и Кирил Пандови и др.

Сходни предложения

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се