Omed.bg

Съветите на специалистите: Как да се предпазим от слънцето през лятото?

 
Съветите на специалистите: Как да се предпазим от слънцето през лятото?

Слънчевите дни вече са факт и освен добро настроение и позитивни емоции, слънцето е необходимо и за произвеждането на витамин D.

В летните дни е изключително важно да не забравяме и какви може да са вредите, които слънчевите лъчи причиняват на кожата ни, а именно: слънчево изгаряне, фотостареене, поява на пигментации и риск от развиване на рак на кожата.

Как да се предпазим от негативното въздействие на слънцето е един изключително важен въпрос, на който все повече хора не обръщат внимание.

Специалисти от болница "Доверие" съветват да се спазват следните правила през лятото, чрез които да се предотврати неблагоприятното въздействие на слънцето върху човешкия организъм:

Хубаво е да се направят консултации с дерматолог преди началото на летния сезон, както и внимателно да се следите през цялото лято. Както повечето заболявания, така и ракът на кожата открит навреме, почти винаги може да бъде излекуван. Затова най-важно е да следите за петна върху кожата, които се променят по размер, форма, цвят.

 

Хората в България се нуждаят от способни лекари и компетентна здравна информация. Ако искаш да помогнеш за обучението на бъдещ лекар, натисни бутона donate.

Вие дарявате средствата на Фондация „Прогрес медик“, която подпомага студентите по медицина в България.

3622

реклама

КоментариСвързани статии


Сподели !