Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Съветите на специалистите: Как да се предпазим от слънцето през лятото?

 
Съветите на специалистите: Как да се предпазим от слънцето през лятото?

Слънчевите дни вече са факт и освен добро настроение и позитивни емоции, слънцето е необходимо и за произвеждането на витамин D.

В летните дни е изключително важно да не забравяме и какви може да са вредите, които слънчевите лъчи причиняват на кожата ни, а именно: слънчево изгаряне, фотостареене, поява на пигментации и риск от развиване на рак на кожата.

Как да се предпазим от негативното въздействие на слънцето е един изключително важен въпрос, на който все повече хора не обръщат внимание.

Специалисти от болница "Доверие" съветват да се спазват следните правила през лятото, чрез които да се предотврати неблагоприятното въздействие на слънцето върху човешкия организъм:

Хубаво е да се направят консултации с дерматолог преди началото на летния сезон, както и внимателно да се следите през цялото лято. Както повечето заболявания, така и ракът на кожата открит навреме, почти винаги може да бъде излекуван. Затова най-важно е да следите за петна върху кожата, които се променят по размер, форма, цвят.

 

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

4188

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !