Виртуална цистоскопия на пикочен мехур със скенер(компютърен томограф), за 230 лв., от МБАЛ "Доверие"!

   23 закупени   
Виртуална цистоскопия на пикочен мехур със скенер(компютърен томограф), за 230 лв., от МБАЛ "Доверие"!
КУПИ ВАУЧЕР за 46,00 лв.
Заплащане на място 184,00 лв.
Обща сума 230,00 лв.

Стара цена: 260,00 лв.
Спестяваш: 30,00 лв.
-12%

Валидност на ваучера: 4.05.2022 г. до 2.09.2022 г.

Важи за: София


Осигурено от:   Доверие МБАЛ  

  • Ваучерът е на стойност: 46 лв., на място се заплащат: 184 лв.
  • Ваучерът е за: Виртуална цистоскопия на пикочен мехур и разчитане на изследването
  • Изисква се разпечатан ваучер на място
  • Задължително е предварварително запазване на час
Доверие МБАЛ София 1632
“Овча купел” 2, ул. Фридрих Грюнангер No:2
Информация и записване на час: 02/4036100


Виж страницата на партньора

Подробна информация


Виртуалната цистоскопия е едно много иновативно и високо информативно изследване за състоянието на пикочния мехур. Заболяванията на пикочния мехур най-често са възпалителни или туморни.

Виртуалната цистоскопия е безболезнен метод, който дава информация за състоянието на мехура. Провежда се с многосрезов компютърен томограф, чиито данни се обработват докато се получи виртуална картина. Изследването е подходящо при съмнения за туморни процеси. Дава информация къде е разположен тумора, колко е голям, до каква степен ангажира стената в дълбочина, какво е отношението на мехура и тумора спрямо околните тъкани и органи, дали има инфилтрация в съседни структури. Картината, която се получи от скенера се обработва от специалист и се получава виртуален образ, който дава всички тези данни.

Изследването продължава 15-20 минути. Използва се контрастна материя, която се въвежда венозно и по този начин се визуализира по-добре пикочния мехур. След инжектирането на контраста се прави скенирането с компютърен томограф и след това следва обработката на получените образи до крайната цел.

Позитивните страни на изследването е, че е безболезнено и не създава неприятни усещания на пациента. За разлика от другите методи на изследване на отделителната система (ендоскопия на пикочния мехур), при които се вкарват инструменти и апарати в анатомичните отвърстия, при виртуалната цистоскопия единствената манипулация е венозното въвеждане на контраста.
Виртуалната цистоскопия е информативно изследване с минимален дискомфорт за пациента, но създава отлична представа за състоянието на пикочния мехур.

Сходни предложения

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се