Omed.bg
реклама


Възможно ли е главоболието да е резултат от мозъчен тумор?

 
Възможно ли е главоболието да е резултат от мозъчен тумор?

     Силното и и тежко главоболие може да бъде с пронизваща болка. Трудно е да не мислите за най-лошото, ако страдате от такова главоболие. Ако болката продължава или се повтаря е възможно да се запитате дали имате сериозен проблем като мозъчен тумор. Главоболието само по себе си рядко се причинява от тумор. Според неврохирург от Центъра за мозъчни тумори на университета Джон Хопкинс вероятността главоболието Ви да е признак на мозъчен тумор е много малка.

     Главоболието е често срещано явление сред повечето от хората, но при по-голямата част от тях няма нищо общо с рака. Въпреки това, ако почувствате ново по-различно усещане за главоболие или типа на болката се промени или зачести посетете Вашия лекар, за да изключите сериозни проблеми.

Факти за рак на мозъка

     Ако главоболието е Вашето основно оплакване и е доста често и повтарящо има вероятност да имате едно от многото състояния като мигрена, главоболие при напрежение и стрес, клъстерно главоболие (тежко, пронизващо главоболиe локализирано зад едното или другото око. Често придружено от зачервяване и сълзене на окото и от запушване на едната ноздра) или друг вид. Тези главоболия могат да бъдат жестоко болезнени и мъчителни, но не и животозастрашаващи.

Посетете вашия лекар за ново като усещане или различен вид главоболие

     Ако отидете на лекар за главоболие ще ви попита за всички скорошни неврологични признаци, които могат да сигнализират за сериозно състояние, като например:

Бъдете спокойни

     При липса на тези неврологични признаци вашия лекар ще работи с Вас, за да контролирате болката от главоболието с лекарства, промени в диетата и начина на живот или комбинация от терапии. В повечето случаи рентгеновите снимки, Компютърната томография (КТ) и други диагностични тестове не са нито необходими, нито дори препоръчителни тъй като те казват много малко за това, което причинява главоболие.

     Когато знаете, че няма вероятност да е рак това със сигурност това ще Ви донесе голямо облекчение. Ще бъдете по-спокойни при прилагане на различните подходи и методи за облекчаване и контролиране на главоболието.

https://www.hopkinsmedicine.org

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

467

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !