Фейсбук знае по-добре от вас кога ще се влюбите!

3797
Фейсбук знае по-добре от вас кога ще се влюбите!

Потребителите на социалните медии изразяват открито възмущението си относно програмите за наблюдение на Агенцията за национална сигурност: Федералното правителство обаче знае по-малко за вас, в сравнение с Facebook. Тъй като Facebook знае, кога е по-вероятно да се влюбите, да започнете връзка, както и да паднете в капана на една дългосрочна връзка.

Наскоро медийния гигант е оповестил "научни данни" относно най-интересуващия ни интимен аспект. В мини-проучване, което (предполагаме) е трябвало да съвпадне с Деня на влюбените, от Facebook официализират данни за социалните етапи на любовния живот на средния потребител като се вземат предвид постове, статуси, снимки и новини за лични отношения. Резултатите?

Отношенията започват с период на ухажване: обменят се съобщения, посещават се профили, споделят се мнения. С диаграма се показва, средният брой на мненията, които се обменят между двама души, които са на път да се превърнат в двойка.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Според Facebook хората, които са в интимни взаимоотношения са по-склонни да използват сладки думи помежду си в сравнение с хората, които не са във връзка един с друг.

Facebook използва статистически методи за автоматично анализиране на поредица от обединени, анонимни взаимодействия. За всяко взаимодействие преброяват делът на думи, изразяващи положителни емоции (като любов, хубав, щастливи и т.н.) минус делът на думи, изразяващи отрицателни (като омраза, боли, лошо и т.н.).

Профилактични прегледи в най-добрите клиники в България с големи отстъпки!

реклама

Има ли мъж и жена - любовта е по-лесна от всякога. Вярно е, че има и някои ограничения. Така например, Facebook не взема предвид практиката за фалшиви сватби и взаимоотношенията между приятели. По същия начин ограничава анализа си, като отчита употребата на думите само на английски език.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се