Как да направим предстоящата година по-добра от предходната?

2708
Как да направим предстоящата година по-добра от предходната?

Коя е една от най-големите сили, които крепи човека? Замисляли ли сте се? Това е надеждата. Вярата в това, че най-доброто предстои. Толкова много енергия и заряд носи мисълта, че предходният момент може да бъде по-добър, по-щастлив, по-бленуван от предходния. Всяко едно ново начало е силно, защото създава точно това усещане. Енергията на новото е винаги по-интересна. Новото е винаги непознато и загадъчно.

Бъдещето може да бъде по-хубаво и дали ще бъде такова зависи до голяма степен от нас самите.

Единственият начин да подобрим следващата година е като проанализираме изминалата чрез правилните въпроси. Там където отговорите не ви харесват, означава, че промяната дебне зад вратата и само трябва да й дадете зелена светлина. Да положите усилия и да се превърнете в по-добрата си версия, за да изживеете един по-истински живот.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

С какви чувства изпращате настоящата година?

Краят на годината е времето за равносметка. Каква беше изминалата година? Бяхте ли щастливи в нея или не толкова? Постигнахте ли целите си или поне доближихте ли се до тях? Равносметката е важна, защото ни дава възможност да сравним себе си и действията си преди и сега.

Започнете с най-силната емоция на света - БЛАГОДАРНОСТТА!

За какво сте благодарни през изминалата година? Съставете си списък с 50 или 100, а защо не и с повече неща, за които сте благодарни през изтичащата година. Благодарността променя фокуса и ви кара да се замислите за това, че всъщност сте един много щастлив човек. Нали? Щастливец сте, щом имате крепко здраве, силно тяло, дом, семейство, добра професия. Благодарите ли всеки ден за тези блага, подарени от живота? А колко още много неща ви правят щастливи … запишете ги на един лист. Усетете най-силната емоция на света и се заредете с нея. Благодарността има притегателна сила. Колкото повече я изпитвате, толкова повече неща в живота ви ще се появяват, за които да благодарите. Да бъдем благодарни е част от това, да водим радостен и слънчев живот. Когато го правим ежедневно, ще се превърне в навик и това ще допринесе за щастието ни. Практикувайте благодарността редовно през следващата година и ще забележите, че накрая на следващата година ще има много повече неща, за които да благодарите. Първо, положителната ви енергия ще привлича още и още блага, и второ, когато изместите фокуса си към хубавото, то някак си започва да преобладава в живота. Изберете гледната точка, която да ви е от полза и която да ви прави щастливи.

Какво постигнахте през изминалата година и какво може да подобрите в предстоящата?

Много е важно да отбележите пред себе си успехите си през изминалата година. Това ще ви направи горди от себе си и ще увеличи мотивацията ви. Запишете на един лист всичко, което успяхте да постигнете тази година. Колко от мечтите си сбъднахте? След като съставите списъка, помислете за това - кои бяха основните действия и качества, които ви помогнаха да постигнете целите си? Това е важен въпрос, защото по този начин може да вземете всичко онова, което ви носи успех и към следващата година. Бяхте ли достатъчно смели, проявихте ли търпение и упоритост, излизахте ли достатъчно често от зоната си на комфорт, за да можете да се развивате? Всички тези въпроси ще ви помогнат да проанализирате кои стъпки точно са ви изстреляли право в целта.

В какво не успяхте?

Провалите са задължителна част от живота, защото именно от тях получаваме най-важните и най-ценните уроци. Когато сме долу, се замисляме най-много за себе си и за действията си. Кое е правилно и кое не, какво ще е добре да променим и какво да запазим в себе си. Помислете хубаво за всеки ваш неуспех. Какво се случи, за да се провалите? След това Вселената изпрати ли ви по-добро предложение или даде ли ви по-добър шанс? Какво може да промените в себе си, за да бъдете по-успешен през следващата година? Кои качества във вас самите ви бутаха напред и кои ви дърпаха надолу? Изберете си няколко успешни личности и ги наблюдавайте във филми, видеа или на живо, ако имате тази възможност? Кои техни качества биха ви помогнали да подобрите себе си и да станете по-успешен?

Думата "провал" не бива да създава лоши усещания, защото по-слабите ни периоди са нормална част от баланса на живота. Няма как да бъдем вечно на върха, но когато сме там може да се насладим на успеха си. Когато сме долу може да вземем най-добрите уроци от този период и с пълна сила да се изстреляме пак към висините.

Бяхте ли щастливи със семейството си, любимите си хора, приятелите си, колегите си? Какви бяха отношенията ви с хората около вас?

реклама

Отделяхте ли достатъчно време за своите любими хора? Бяхте ли достатъчно време заедно? Показвахте ли им любовта си така, както искате и така както те заслужават да я виждат от вас? Семейството и близките ни хора са много важни и най-ценният подарък, който можем да им подарим са нашите внимание и любов. Материалните подаръци са прекрасни, но времето прекарано заедно е безценно.

А обичахте ли себе си достатъчно?

Най-важният човек на този свят сте вие самите, защото когато вие сте щастливи със себе си, то тогава може да раздавате любовта си и на другите. Приемахте ли себе си такива, каквито сте, дори и в моментите, в които грешихте, не успявахте, бяхте слаби, бяхте гневни? Всички сме хора и грешим. Простете си за всичко, което ви тежи. Дайте си безусловни любов и приемане, защото това е най-големият подарък, който може да си подарите.

Давахте ли си достатъчно почивка? Правихте ли това, от което душата ви има нужда? Отделяхте ли време за себе си - да се грижите за тялото си, да спортувате, да си приготвите прекрасна храна, да се разхождате сред природата, да се занимавате с хобито си? Зареждахте ли се достатъчно? Ако не, то поправете тази грешка на всяка цена.

Кое ви направи истински щастливи?

Спомнете си за всички моменти, в които изпитвахте щастие и радост. Какво допринесе за това щастие? Как през следващата година може да си подарите повече такива моменти?

От кое ви заболя?

Трябва да се замислим и за това. Да, болезнено е, но е безкрайно ценно. Кое ви причини болка през изминалата година и какви уроци ви донесе това?

Запомнете нещо … живейте всеки един ден все едно е последен. Не знаем какво ни е подготвил утрешният ден. Единственото, което имаме е тук и сега. Всяка вечер когато си легнете си задавайте въпроса - ако това беше последният ми ден на този свят, изживях ли го така както исках, направих ли всичко, което ми се искаше? Старайте се колкото се може по-често отговорът на този въпрос да е "ДА!" .

Щастлива и успешна нова година!


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

Изследване на АНТИТЕЛА ТАТ и МАТ на щитовидната жлеза от Лаборатории Кандиларов!
-27%
31,80 лв.
23,20 лв.
Пакет от 5 хормона за жени LH, FSH, Пролактин,Естрадиол, Тестостерон за 44 лв. от Лаборатории Кандиларов
-17%
53,00 лв.
44,00 лв.
Изследване на хормона на щитовидната жлеза TSH от Лаборатории Кандиларов!

Изследване на хормона на щитовидната жлеза TSH от Лаборатории Кандиларов!

Важи за: София, Варна, Пловдив, Велико Търново

3738 закупени
-52%
15,90 лв.
7,60 лв.
реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се