Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Козметична хирургия - трите най - болезнени козметични процедури

 
Козметична хирургия - трите най - болезнени козметични процедури

Козметична хирургия е изключително популярна по целия свят въпреки болката след инвазивните козметични процедури и времето за възстановяване. Но коя козметична операция е най - болезнена? Кои козметични процедури носят със себе си най - дългите възстановителни периоди?

Кои са трите процедури по пластична хирургия които според много пациенти по света обикновено са най - трудни за понасяне?

Абдоминопластика

Процедурата изравнява корема като премахва излишната мазнина и кожа и стяга подлежащия мускул. Има два вида абдоминопластика като всеки от тях включва различна хирургична намеса.

Частична абдоминопластика:

Пълна абдоминопластика: 

Обикновено отнема около шест седмици, за да се възстанови пациентът напълно от процедурата.

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА ПЛАСТИКА НА КОРЕМ С ОТСТЪПКА ТУК!

Това възстановяване обаче може да бъде предизвикателно и изключително болезнено. Пациентите ще трябва да носят специален тип корсет, за да предпазят засегнатата област за около шест седмици през което време много хора не могат да се изправят. В допълнение страничните ефекти често включват:

Много хирурзи биха оценили корема с ниво 4 - 6 от 10 по скалата за сила на болката.

Тумесцентна липосукция

Тази процедура е различна от други популярни форми на липосукция като лазерна и хидролипосукция тъй като изисква смукателни тръби да бъдат поставени в подходящата част на тялото и свързани към вакуумна машина.

Нивото на болката изпитвана по време на процедурата на липосукция, ако всичко е наред се казва че е умерено, но се увеличава значително когато се отстраняват повече мазнини особено, ако се вземат от различни части на тялото по едно и също време.

Пълното възстановяване обикновено отнема около две седмици, но изисква пациентът да носи поддържащ корсет или компресионни превръзки. Въпреки това често срещани странични ефекти които могат да продължат до шест месеца след липосукцията са:

Процедурата се оцнява между 3-6 от 10 по скалата за сила на болката.

Уголемяване на бюста

Уголемяването на бюста е една от най - популярните козметични процедури. Процедурата включва:

Обикновено отнема около шест седмици, за да се възобновят нормалните дейности. Въпреки това страничните ефекти и усложнения понякога могат да включват:

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА УГОЛЕМЯВАНЕ НА БЮСТ С ИМПЛАНТИ С ОТСТЪПКА ТУК!

Пациент споделя: „Разрезите за имплантите са в гънката под гърдите ми така, че имам остра болка там особено когато вдигам ръцете си твърде високо или се разтягам под ъгъл. След това имам общ натиск и пулсираща болка по цялата гърда поради разтягане или стягане на мускулите и кожата. Усеща се като щипки и игли в цялата област. Не усещам самите импланти, а просто много натиск или стягане.

Това бяха пет дни на приливи и отливи относно болката. Първият ден беше лесен тъй като все още бях на лекарствата които ми дадоха в операционната, но дни втори и трети бяха наистина трудни. Определено имам моменти в които усещам болката по - силно отколкото друг път. Тя варира от лек дискомфорт до изключително болезненост."

Болката от процедура за уголемяване на бюста се оценява между 3 и 5 от 10 по скалата за сила на болката.

Намирането на категоричен отговор на въпроса „Коя козметична хирургична процедура е най-болезнена?“ не е никак лесно и се различава от човек на човек и от операция до операция. Ясно е обаче, че посочените козметични хирургични процедури със сигурност са едни от най - болезнените с изключително трудни периоди на възстановяване.

https://www.cosmeticsurgerysolicitors.co.uk

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

701

реклама

Коментариреклама


Свързани статии