Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Защо е важно да си правим профилактични прегледи?

 
Защо е важно да си правим профилактични прегледи?

Има ли смисъл от профилактичните прегледи? Едва ли някой би отговорил отрицателно на този въпрос. Затова е странно, колко много хора у нас все пак не се възползват от нещо толкова важно за здравето и комфорта им. Истината е, че ползата от профилактичните прегледи масово се осъзнава от българите, но тяхното осъществяване винаги остава на заден план, дали по финансови причини, дали поради липса на време или заради погрешно подредени приоритети.

Защо е важно?

Без да се преглеждаме профилактично, рискуваме да пропуснем развитието на сериозно заболяване, тъй като влошаването на здравето не винаги е придружено от симптоми, които можем да забележим.  Не са редки случаите, в които при профилактичен преглед са диагностицирани застрашаващи живота заболявания, за които пациентът дори и не е подозирал до този момент. Уловени навреме, някои предракови състояния например, могат да бъдат излекувани напълно.

Когато сме млади и в добра кондиция, профилактичните прегледи и медицинските изследвания са последната ни грижа. Независимо от това обаче, има някои изследвания, които е добре да си правим поне веднъж годишно, без значение от възрастта, пола или здравословното ни състояние. Сърдечно-съдови проблеми, високо или ниско кръвно налягане, холестерол, диабет, гинекологични и мамологични заболявания, полово предавани болести са сред сериозните заболявания, които трябва да бъдат открити в началния им етап, за да бъдат лекувани правилно.

Цената

Със сигурност цената на лечението, ако оставим една болест да се развие е несравнимо по-голяма, в сравнение със заплащането на редовни профилактични прегледи. За съжаление обаче, по ред причини в България е прието да се мисли за здравето, едва когато вече сме се разболели. Когато се чувстваме добре, отлагаме посещението в лекарския кабинет, поради липса на време или на пари.

Често не се замисляме за профилактиката и превенцията на заболяванията, а търсим съветите на лекаря едва, когато вече имаме проблем. Тогава обаче разходите ни могат да скочат многократно, а в някои по-сериозни случаи семействата на болния са принудени да взимат заеми, да продават имущество или да организират кампании за събиране на пари.

Достъпна алтернатива

Добрата новина е, че профилактичните прегледи и редица други медицински услуги у нас вече са много по-достъпни, тъй като Офертомат предлага много по-ниски цени за прегледи в над 40 български болници.

„Създадохме уебсайта с цел да помогнем на много българи, да обърнат внимание на здравето си. В навечерието на всички празници, нашето желание е, да подскажем, че всеки може, да дари на любимите си хора здраве. Полагаме усилия, да преговаряме с най - добрите  медицински заведения в страната за по - ниски цени, което се оказа голямо предизвикателство. Най - голямата награда за екипа ни е, когато виждаме хилядите доволни пациенти на нашите партньори. Доволни сме, че можем да предложим голям избор на нашите клиенти от специалисти и здравни заведения.
Онлайн платформата работи с най-добрите клиники и лаборатории в страната, включително имена като Университетска болница City clinic, Токуда Болница София, Медицински комплекс „Д-р. Щерев”, Ин витро клиника София, Болница Доверие, Affidea, Медицински център - Пирогов, ДКЦ "Гургулят", Лаборатории Цибалаб, Бодимед, Сана, Ноневи, Тошкина, Лина и много други” - разказва Росица Караджова, управител на медицинската платформа.

Уебсайтът е типичен пример за това, как уеб технологиите могат да направят услугите в един бранш много по-достъпни. Платформата предлага профилактични медицински прегледи и лабораторни тестове с до 75% отстъпка. Ofertomat.bg вече е отправна точка при избора на специалист или лечебно заведение за все повече българи в страната или живеещите в чужбина. В него всичко става бързо и лесно, здравните услуги се закупуват удобно по интернет или през мобилния телефон, а поетите от болниците ангажименти се проследяват всекидневно.

Посетете ни и се погрижете за Вашето здраве: https://www.ofertomat.bg

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

3911

реклама

Коментариреклама


Свързани статии