Пакет „ЖЕНСКО РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЕ” – изследване на репродуктивни хормони + ултразвуков преглед с консултация при репродуктивен специалист от Медицински комплекс Д-р. Щерев централна сграда на ул. Христо Благоев 25-31!

   377 закупени   
Пакет „ЖЕНСКО РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЕ” – изследване на репродуктивни хормони + ултразвуков преглед с консултация при репродуктивен специалист от Медицински комплекс Д-р. Щерев централна сграда на ул. Христо Благоев 25-31!
КУПИ ВАУЧЕР за 18,20 лв.
Заплащане на място 73,80 лв.
Обща сума 92,00 лв.

Стара цена: 142,00 лв.
Спестяваш: 50,00 лв.
-35%

Валидност на ваучера: 20.06.2022 г. до 31.12.2022 г.

Важи за: София


Осигурено от:   Медицински комплекс Д-р Щерев   Рейтинг: 4.55 / 5 при 29 гласували

 • Ваучерът е на стойност 18.20 лв, на място се доплащат останалите 73.80 лв;
 • Ваучерът е за: Пакет "ЖЕНСКО РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЕ” - изследване на репродуктивни хормони + ултразвуков преглед с консултация при репродуктивен специалист;

Пакетът включва:

1. Лабораторни хормонални изследвания:

 • Изследване на FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - изследва се 3-5 ден от цикъла;
 • Изследване на LH (лутеинизиращ хормон) - изследва се 3-5 ден от цикъла;
 • Изследване на Estradiol (eстрадиол) - изследва се 3-5 ден от цикъла;
 • Изследване на Prolactin (пролактин) - изследването не е свързано с мечесечния цикъл;

2. Прегледи и консултации:

Първичен гинекологичен преглед с ултразвукова диагностика

Прегледите и изследванията по този ваучер се извършват в централната сграда на Медицински комплекс "Д-р Щерев" на ул. Христо Благоев 25-31. Прегледите се извършват задължително след предварително записан час на посочения телефон. Часовете се запазват в зависимост от свободния график на специалистите, извършващи прегледите. Възможно е за конкретен ден да няма свободни часове, при което се предлагат алтернативни удобни дни за извършване на прегледа и изследванията.

ВАЖНО! Хормоналните изследвания трябва да бъдат извършени между 3 и 5 ден от менструалния цикъл (за първи ден се брои денят на начало на менструалното кървене). Изследванията се извършват рано сутрин преди прием на храни и стимулиращи напитки (чай, кафе). Препоръчително е да извършите лабораторните изследвания преди провеждане на прегледа при акушер-гинеколог, репродуктивен специалист, (поне един ден по-рано), за да могат техните резултати да бъдат коментирани при неговото провеждане. Изследванията могат да се извършват без предварително запазване на час всеки работен ден в лабораторията на Медицински комплекс „Д-р Щерев” в часовете от 08:00 до 18:00 ч., а в събота и неделя и на официални празници от 08:00 до 12:00 ч.

Иследванията се правят на гладно преди прием на храни и стимулиращи напитки (чай, кафе).

Изисква се предоставянето на разпечатан ваучер на място или да се покаже на мобилно устройство, така че цялата информация да бъде четима;

Медицински комплекс Д-р Щерев гр. София
ж.к. Разсадника
ул. "Христо Благоев" №25-31
Тел.: 02 920 09 01

Виж страницата на партньора
15.06.2022 г., 11:05:20 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Много съм доволна от Медицински комплекс Д-р Щерев!

2.09.2019 г., 8:57:39 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Доволна съм от Медицински комплекс Д-р Щерев, посещавала съм многократно. Единствено от дерматолога не съм доволна и няма да я посетя повече.

Подробна информация


Пакет "Женско репродуктивно здраве” е подходящ както за жени, които правят безуспешни опити за зачеване в продължение на 6-12 месеца, така и за жени, които планират скорошно забременяване и искат да изследват нивата на своите базисни репродуктивни хормони в съчениетание със специализиран преглед и консултация с репродуктивен специалист.

Пакетът включва следните прегледи и изследвания:

1. Лабораторни хормонални изследвания:

 • Изследване на FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - изследва се 3-5 ден от цикъла;
 • Изследване на LH (лутеинизиращ хормон) - изследва се 3-5 ден от цикъла;
 • Изследване на Estradiol (eстрадиол) - изследва се 3-5 ден от цикъла;
 • Изследване на Prolactin (пролактин) - изследването не е свързано с мечесечния цикъл;

2. Прегледи и консултации:

 • Първичен гинекологичен преглед с ултразвукова диагностика - снемане на щателна и пълна анамнеза, като се взимат се под внимание предишни изследвания, придружаващи заболявания, рискови фактори и др., извършване на детайлна ултразвукова специализирана диагностика на матка и яйчници. На база на резултатите от проведените изследвания и извършения гинекологичен преглед с ултразвукова диагностика репродуктивния специалист ще предложи план за поведение за зачеване.

Хормонален пътеводител:

 • FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) е хормон, който се секретира от хипофизната жлеза в мозъка. Изследва се в началната фаза на менструалния цикъл (от 3-ри до 5-ти ден). Неговите стойности показват яйчниковия резерв на жената и отговора към стимулацията при ин витро процедура;
 • LH (лутеинизиращ хормон) има отношение към индукция на овулацията (спукване на доминантния фоликул и отделяне на яйцеклетката). Най-високи нива на LH се наблюдават в периода преди овулацията. Нивата на LH, изследвани в началото на менструалния цикъл от 3-ри до 5-ти ден), са ориентир за яйчниковия резерв на жената;
 • Estradiol (eстрадиол) е основният естрогенен хормон в женския организъм. Изследва се в началото на менструалния цикъл (от 3-ри до 5-ти ден). В женския организъм естрогените са отговорни за тъканния растеж и пролиферацията на клетките в специфични области на тялото;
 • Prolactin (пролактин) е хормон, произвеждан от хипофизната жлеза, която се намира в мозъка. Този хормон стимулира кърменето и наличието му в концентрации по-високи от нормалното при некърмещи жени, се обозначава като "хиперпролактинемия”. Повишените нива на пролактин при тези пациентки, може да се дължи на прием на някои видове медикаменти (успокоителни, естрогени, болкоуспокояващи), вследствие на повишени нива на стрес, някои заболявания като бъбречно или чернодробно заболяване, поликистозни яйчници или ендокринно заболяване. При жените с хиперпролактинемия се наблюдават смущения в овулацията и проблеми със забременяването.

Сходни предложения

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се