Пиезохирургията - съвременна технология в оралната хирургия

200
Пиезохирургията  - съвременна технология в оралната хирургия

Пиезохирургията е нова и съвремененна технология която позволява да се извършват деликатни орални хирургически процедури__. Тази иновативна технология позволява да се правят прецизни разрези в костта без да увреждат меките тъкани.__ Това е нова форма на минимално инвазивна хирургия която набира популярност в процедурите за костно присаждане.

Пиезохирургията работи чрез използване на специфична високочестотна ултразвукова модулация. По същество вибрира с висока честота, за да направи изключително прецизни разрези в костната структура докато използва стерилен физиологичен разтвор за охлаждане на хирургичното място. Този метод причинява по - малко кървене по време и след операцията и лечебният процес е по - кратък. Селективно разрязва само минерализираните костни структури и избягва увреждане на меките тъкани като венците и нерви.

Поради разнообразието от използвани ултразвукови накрайници тази технология може да се използва в голямо разнообразие от хирургични процедури като костно присаждане, синус лифтинг, срязване на кост или разширяване и подготовка на места за зъбни импланти.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Синус лифтинг

Синус лифтинг изисква повдигане на мембраната на максиларния синус когато има тънък костен ръб в задната част на горната челюст. Традиционният подход за синус лифтинг е свързан с риск от перфорация на синусовата мембрана което е най - честото усложнение. Чрез използването на пиезохирургия рискът от перфориране на синусовата мембрана е значително намален поради селективното рязане което е ограничено само до минерализирани структури като кост.

реклама

Цистектомия

Хирургично лечение на патология в устната кухина. При отстраняване на патология в челюстта като киста винаги има риск от нараняване на съседни подлежащи нерви или кръвоносни съдове в зависимост от местоположението на лезията. Освен това е добре да се отстрани лезията като цяло, за да се предотврати повторение. Използвайки пиезохирургия може да се избегне нараняване на меките тъкани като венците и нервите и кръвоносните съдове. Процедурата за цистектомия се превръща в минимално инвазивна и атравматична процедура.

Срязване на кост

Костният ръб може да е с недостатъчна ширина, за да поддържа зъбен имплант. Разцепването на ръба осигурява увеличена ширина за правилно поставяне на зъбен имплант. Технологията на пиезохирургията позволява да се отдели костта атравматично и намалява риска от счупване на костта чрез бавното й разширяване.

Събиране на кост и костно присаждане

При подготовка за зъбен имплант може да се наложи да се отстрани кост от друга част на челюстта и да се прехвърли на друго място Пиезохирургията предоставя големи предимства чрез получаване на костна присадка или костен блок по минимално инвазивен начин. Позволява фина прецизност при рязане с по - малка ширина от тази постигната с традиционните инструменти. Също така не причинява кървене на костната тъкан като причинява микрокоагулация която ще намали следоперативната болка и подуване.

https://pcoms.ca


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се