Дълбоки венозни тромбози и Белодробни емболии (БТЕ)! Ехо-Доплер диагностика в Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център!

   64 закупени   
Дълбоки венозни тромбози и Белодробни емболии (БТЕ)! Ехо-Доплер диагностика в Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център!
КУПИ ВАУЧЕР за 17,00 лв.
Заплащане на място 70,00 лв.
Обща сума 87,00 лв.

Стара цена: 125,00 лв.
Спестяваш: 38,00 лв.
-30%

Валидност на ваучера: 25.05.2022 г. до 15.07.2022 г.

Важи за: София


Осигурено от:   Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център УМБАЛ   Рейтинг: 4.51 / 5 при 169 гласували

 • Ваучерът е на стойност 17 лв, на място се заплащат 70 лв;
 • Ваучерът е за: Ехо-Доплер диагностика на Дълбоки венозни тромбози и Белодробни емболии;
 • Предложението е за една от изброените зони + преглед;
 • Изисква се предварително записване на телефон: 0700 13 127;
 • Необходимо е представянето на разпечатан ваучер на място
Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център УМБАЛ гр. София,
Ул. Околовръстен път 127 София, 1407
тел: 0700 13 127;
Виж страницата на партньора
23.05.2022 г., 10:42:41 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Много професионално оборудване, персонал и отношение :)

19.04.2022 г., 22:40:59 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Здравейте, много благодаря за професионалното топло отношение на лаборант Мария Радева, която се отнесе с разбиране към клаустрофобичните проявления, които имам и за които съобщих преди изследването. На друго място ме нахокаха, че проявявам капризи, а Мария Радева ме изслуша с разбиране и направи всичко за да се отпусна и да се почувствам спокойна по време на това твърде неприятно изследване за мен. Присъства нежно и без да се натрапва, с благост, увереност и желание да свършим изследването по най-безболезнения начин! Безкрайна признателност и благодарност! Описанието на резултата е много подробно и изчерпателно! Благодаря на доктор Дюлгерова! На целия екип пожелавам здраве и всичко най-добро в личен и професионален план! Най-сърдечни поздрави и благодарност от сърце!

22.03.2022 г., 22:20:02 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Доволна съм от обслужването на регистратурата,от лекар и изследването,което направих. Бих посетила отново лечебното заведение!

28.01.2022 г., 9:10:57 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Очарована съм от целия екип!

28.01.2022 г., 9:08:06 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Високо квалифициран персонал. Висококачествено оборудвана болница. Благодарим за пиложената грижа.

17.11.2021 г., 9:45:50 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Очарована съм от вниманието и професионализма на проф.Златарева.Адмирациии и за мед.сестрите,които ме посрещнаха.БЛАГОДАРЯ!

17.11.2021 г., 9:45:41 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Невероято отношение, качествено обслужване и персонал! Благодаря от сърце за съдействието - обадих се в Потеделник и във Вторник вече имах запазен час за изследването! От служителите, с които разговарях по телефона, през тези на регистратура чак до лекаря провеждащ изследването, всички работят, като прекрасно сработен механизъм!!! Благодаря ви! Бъдете здрави!

17.11.2021 г., 9:44:03 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Много добър лекср

14.09.2021 г., 13:23:47 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Благодаря!

20.04.2021 г., 10:37:37 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Много добра организация,перфектно обслужване,отлични специалисти.

2.03.2021 г., 11:26:28 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Много сме доволни от обслужването!

22.02.2021 г., 16:22:45 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Перфектно

26.01.2021 г., 9:56:26 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Много любезен медицински персонал. Бързо обслужване при спазване на всички противоепидемични мерки. Прегледа беше изключително полезен. Проф. Златарева е чудесен специалист!

6.01.2021 г., 11:26:21 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Атмосферата в лечебното заведение и цялостното отношение към пациента, от входа до същинското извършване на съответната процедура, всяват спокойствие и положителна нагласа. Благодаря, Аджибадем Сити Клиник!

22.12.2020 г., 11:05:51 ч. / Рейтинг: 5 / 5

Имам вече записан час

Подробна информация


Доплер ехографията на кръвоносните съдове (артерии и вени) е ехографско изследване на кръвоносните съдове. Представлява графично и звуково изображение на пулсациите на кръвта в артериите и вените. Доплер ехографията дава информация за наличието на кръвен ток в изследваните съдове, както и неговата посока, скорост, турбуленции и др. Чрез него може да се установи степента на запушване на съдовете, съответно за риска от остра исхемия на жизненоважни органи и тъкани - крайници, мозък, бъбреци и др.

Дълбоките венозни тромбози и причинените от тях белодробни емболии са социално-значими заболявания. Като причина за смърт те се нареждат на четвърто място след инфаркта, инсулта и туморните заболявания.

Белодробните емболии се причиняват от венозни тромбози, като 90% от тях се намират в дълбоките вени на долните или горни крайници. Острата фаза на венозната тромбоза продължава около 1-2 седмици. В тази фаза съсирекът (тромбът) е нестабилен, не е фиксиран напълно за съдовата стена и може да се откъсне и преминавайки през дясното сърце, да отиде в артериите на белия дроб. При острото запушване на голям клон или клонове на белодробната артерия налягането пред дясното сърце внезапно се повишава и поради невъзможността да преодолее препятствието, сърцето може да изпадне във фибрилация и да спре. При запушване на по-малък клон се прекъсва кръвоснабдяването на част от белия дроб, развива се белодробен инфаркт, белодробна и сърдечна недостатъчност.

Причина за възникване на дълбоки венозни тромбози (ДВТ) и белодробни тромбоемболии:

Известни са редица причини за възникване на венозни тромбози и БТЕ. Това са така наречените рискови фактори. Най-общо, причината за образуване на кръвен съсирек-тромб са три - повишена съсирваемост на кръвта, промени в съдовата стена и във венозния кръвоток. Най-често има съчетание на няколко фактора. Ето най-честите рискови фактори, които могат да доведат до възникване на венозна тромбоза:

 • Тромбофилия - вродена или придобита свръхсъсирваемост на кръвта. Вследствие на генетични мутации, до 5% от хората имат вродена тромбофилия, която при определени обстоятелства могат да доведат до ДВТ.
 • Операции - най-често ортопедични операции, при които при липса на профилактика честотата на ДВТ достига до 60%, при коремни, гинекологични, сърдечни и съдови - честотата стига до 40%.
 • Тумори - панкреас, бял дроб, стомах, простата, утерус, яйчници - до 40%
 • Инфаркт, инсулт - от 30% до 60%, свръхсъсирваемост, обездвижване, патологична хемодинамика.
 • Контрацептива - повишена съсирваемост на кръвта - 3 пъти повишен риск за ДВТ
 • Бременност - повишена съсирваемост, компресия на вените от плода, обездвиженост - до 10 пъти повишен риск.
 • Травма, фрактура, гипс - 20%-40%; причина - обездвижване, повишена съсирваемост.
 • Обездвижване - над 3 дни, поради инсулт, травми, тежки заболявания, пътуване над 4 часа.
 • Обезводняване, инфекции - хемоконцентрация, обездвижване, токсини
 • Разширени вени - усложняват се с повърхностен тромбофлебит, който може да засегне и дълбоките вени или да причини БТЕ.
 • Рецидив на ДВТ/БТЕ - честота 30%.

Симптоми на Дълбока Венозна Тромбоза и БТЕ

 • Твърд оток на крайника или на част от него
 • Болка в крайника в покой и/или при движение
 • Болка при пасивно сгъване на стъпалото
 • Палпаторна болка по хода на тромбозиралата вена
 • Изпъкване на повърхностни колатерални вени
 • Повишена кожна температура
 • Зачервяване или посиняване на крайника
 • Сърцебиене
 • Субфебрилна температура

Симптомите обикновено се развиват бързо - в рамките на един-два дни. Нерядко още през първата седмица на отока се явяват симптомите на белодробна емболия. Те възникват внезапно, без предхождащи оплаквания.

Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център е една от най-престижните болници в страната и лидер в лечението на заболяванията на сърцето, кръвоносните съдове и кръвообращението в страната. Лечебното заведение е партньор на Harvard Medical School и Arizona Heart Institute, чиито доказани специалисти обменят опит и работят съвместно с българските си колеги. Сърдечно-съдовият център е университетска болница към два от най-големите медицински университета в България. Акредитиран е от най-престижната система за качество и контрол в здравеопазването в световен мащаб - JCI.

Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център съчетава високотехнологично обoрудване и приложение на най-добрите лечебни практики в областта на медицината. Нашите пациенти получават комплексна диагностика и лечение на сърдечните и съдовите заболявания от водещи за България специалисти - кардиолози, ангиолози, сърдечни и съдови хирурзи.

Сходни предложения

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се