Стискане и скърцане със зъби? Лечение на бруксизъм с БОТОКС от Аджибадем Сити Клиник Токуда Болница!

   20 закупени   
Стискане и скърцане със зъби? Лечение на бруксизъм с БОТОКС от Аджибадем Сити Клиник Токуда Болница!
КУПИ ВАУЧЕР за 60,00 лв.
Заплащане на място 300,00 лв.
Обща сума 360,00 лв.

Стара цена: 450,00 лв.
Спестяваш: 90,00 лв.
-20%

Валидност на ваучера: 31.03.2022 г. до 12.06.2022 г.

Важи за: София


Осигурено от:   Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда Стоматология  

  • Ваучерът е на стойност 60 лв., на място се заплащат 300 лв.
  • Ваучерът е за: Лечение на бруксизъм с БОТОКС
  • Изисква се предоставянето на разпечатан ваучер на място.
  • Изисква се запазване на час, след закупуването на ваучер.
  • Процедурата се извършва от д-р Ненова
Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда Стоматология София
кв. Лозенец
бул. Н. Вапцаров 51Б
(с кола се влиза от ул. Ат. Дуков")
тел: 02/ 403 40 00; 403 49 10
Виж страницата на партньора

Подробна информация


Освободете се без усилия от стискането и скърцането със зъби

При много хора се наблюдава често неконтролируемо стискане (бруксомания) и/или скърцане (бруксизъм) със зъби, в резултат на които зъбите могат да бъдат сериозно увредени или да последват и други здравословни проблеми.

Скърцането/стискането на зъби се дължи най-често на стрес, напрежение и различни тревоги или челюстни(ортодонтски) деформации. Обикновено се проявяват нощем, поради което повечето хора не го забелязват. Това, което може да ви сигнализира, че имате такъв проблем, е често главоболие или болки в челюстите, в дъвкателните мускули или изтръпване на зъбите. Симптоматиката е особено силно изразена сутрин след събуждане.

В някои случаи скърцането със зъби може да доведе до сериозни проблеми като изтриване на зъбите с понижаване на захапката(което задълбочава лицевите бръчки около устата и придава на лицето старчески вид), счупване, разклащане или дори загуба на някой зъб или група такива.

Лечението, което обикновено се прилага е свързано с изработване на пластмасови шини, в комбинация с техники за намаляване на стреса, като медитация и йога. При определени случаи се назначат и миорелаксанти, които се вземат преди сън за успокояване на мускулатурата.

Едно много ефективно решение за овладяване на такива нервно-рефлекторни двигателни реакции на лицево-челюстните мускули е инжектирането на ботулинов токсин (познат като ботокс). Освен за естетични цели за изглаждане на мимически бръчки, ботоксът се прилага и за медицински цели, тъй като дава много добри резултати. Инжектирането на ботокс парализира временно дъвкателните мускули, прави невъзможно съкращаването им за известен период от време и така възпрепятства стискането и скърцането със зъби. Процедурата не води до промяна на външния вид, поради което е подходяща за прилагане както за жени, така и за мъже.

Поставянето на ботулинов токсин тонизира мускулатурата, в резултат на което до две седмици след процедурата при пациентите се наблюдава осезаемо облекчение с продължителност до осем месеца след първата процедура. Последващи реапликации се поставят на шест месеца, като в зависимост от индивидуалното състояние на пациента след няколко процедури дъвкателните мускули привикват самостоятелно да не се съкращават.

Ботоксът елиминира стискането и скърцането със зъби както през деня, така и по време на сън, като в повечето случаи намалява вибрацията на меките тъкани при отпусната мускулатура, познато като хъркане.

  • Процедурата се извършва от д-р Ненова

Сходни предложения

Коронка от прескерамик за 560 лв. от д-р Джонова
-30%
800,00 лв.
560,00 лв.

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се