Трудно зарастващи (Хронични) рани! Консултация хирург д-р Георги Делянов в МБАЛ Скин Системс

   1 закупени   
Трудно зарастващи (Хронични) рани! Консултация хирург д-р Георги Делянов в МБАЛ Скин Системс
КУПИ ВАУЧЕР за 5,00 лв.
Заплащане на място 10,00 лв.
Обща сума 15,00 лв.

Стара цена: 30,00 лв.
Спестяваш: 15,00 лв.
-50%

Валидност на ваучера: 6.06.2022 г. до 27.08.2022 г.

Важи за: София


Осигурено от:   Скин Системс МБАЛ  

  • Ваучерът е на стойност: 5 лв, на място се заплащат 10 лв.
  • Ваучерът е за: Трудно зарастващи рани! Консултация хирург д-р Георги Делянов в МБАЛ Скин Системс
  • Слез закупуването на ваучер е необходимо запазване на час на посочените във ваучера телефони.
  • Консултациите ще е извършват в: МБАЛ Скин Системс - с.Доганово, общ. Елин Пелин ул. Първа 32
Скин Системс МБАЛ с.Доганово, общ. Елин Пелин ул. "Първа" 32
Виж страницата на партньора

Подробна информация


Хронична може да се нарече всяка една рана, която не е успяла да премине през фазите на заздравяване в очакваните времеви периоди.

Хроничните рани могат да имат различен произход:

  1. Артериален произход - Исхемия на тъканите причинена от артериална недостатъчност ( най-често на долните крайници ) води до нарушена кислородна доставка към тъканите и забавено освобождаване от отпадните метаболитни продукти. Клинично това се представя с "лъщяща" кожа, липса на косми. Много лесно кожата се наранява от леко нараняване, неудобна обувка или др. причина. Образувалите се язви не заздравяват поради влошеното кръвообращение в областта. Те обикновено са малки, болезнени, с добре очертани граници и разположени най-често по крайниците.
  2. Венозен произход - При нарушаване на нормалната функция на вените, се развива синдром на венозна недостатъчност с нарушение на венозния дренаж - отток, венозна хипертензия и венозна стаза на крайниците. Всичко това води до исхемия и страдание на тъканите и образуване на венозни язви съпътствани от отток, хиперпигментация и фиброзиране на меките тъкани. Най-често се засят долните крайници, около глезените и вътрешната страна на подбедрицата.
  3. Декубитални рани - Локализирано увреждане на кожата и подлежащите меки тъкани. Обикновено се получава при притискането им между костна подложка и твърда повърхност.
  4. Диабетни рани (невропатични) - Този вид рани са резултат от системно увеличените нива на кръвната захар (хипергликемия) при диабет. Продължителната хипергликемия води до увреждане на периферните нерви ( диабетна невропатия), което се изразява в намалена чувствителност, суха кожа, понякога до промяна в свода на ходилото и променена походка.
    Д-р Георги Делянов

2011г - 2020г работи в "Клиника по изгряния и пластична хиругия” на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов”, като лекар-ординатор и от 2013г. е редовен специализант по "Пластично-възстановителна и естетична хирургия” към МУ - София. Провежда специализацията си в "Клиника по изгаряния и пластична хирургия” на УМБАЛСМ”Н.И.Пирогов”, IIра хирургична клиника на УМБЛАСМ "Н.И. Пирогов”, Клиника по пластично-възстановителна и естетина хирургия - УМБАЛ "Александровкса”.

2018г придовива специалност по "Пластично-възстановителна и естетична хирургия”

2020г започва работа в МБАЛ "Скин Системс”

Многопрофилна болница Скин Системс е една от малкото болници в България, които работят с пластично- възстановителна хирургия. Там се приемат и лекуват стотици пациенти годишно включително и по НЗОК. В МБАЛ Скин Системс работят голям брой опитни и високоспециализирани специалисти в областта на общата и пластична хирургия. Лечебното заведение е оборудвано с най-съвременната апаратура и предоставя прекрасни битови условия.

Сходни предложения

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се