Здраве за децата! Силанти срещу зъбен кариес, за 25 лв., от Дентална клиника "Клер-93" Варна!

   35 закупени   
Здраве за децата! Силанти срещу зъбен кариес, за 25 лв., от Дентална клиника "Клер-93" Варна!
КУПИ ВАУЧЕР за 5,00 лв.
Заплащане на място 20,00 лв.
Обща сума 25,00 лв.

Стара цена: 40,00 лв.
Спестяваш: 15,00 лв.
-38%

Валидност на ваучера: 30.06.2022 г. до 30.10.2022 г.

Важи за: Варна


Осигурено от:   Дентална клиника Клер - 93  

  • Ваучерът е на стойност: 5 лв, на място се заплащат 20 лв.
  • Ваучерът е за: Силанизация на детско зъбче - 1 бр.
  • След закупуването на ваучер се изисква записване на час
  • Изисква се предоставянето на разпечатан ваучер на място
Дентална клиника Клер - 93 гр. Варна
ул. "Шейново" 24

Работно време:
понеделник - петък: 14:00-19:00 ч.
събота и неделя - само с предварителна уговорка
Телефон за контакт:
+ 359 885 916 588
Виж страницата на партньора

Подробна информация


Знаете ли, че кариеси се срещат при 70% от българските дечица. Не позволявайте Вашите деца да влязат в статистиката за здравното неблагополучие на нацията.

Правилно поставените дентални силанти са 100 % ефективни за предотвратяване на кариес.
Предлагаме ви поставяне на силанти - поставяне на специално покритие на зъбите на вашите деца, предотвратяващо развитието на зъбен кариес.
Поставяне на силант-силанизиране или т.нар запечатване на фисурите е:
Фисурите са фини дълбоки бразди и ямки на дъвнателната повърхност на зъбите. В много случаи косъмчетата на четката не могат да достигнат до дъното им и да ги почистят добре. На тези места лесно се заселват бактерии, които предизвикват кариес. Един модерен метод за предотвратяване на това е запечатването на фисурите, известно още като силанизация.
При този метод зъболекарят използва специален материал, за да запълни фисурите. Предварително се почистват дъвкателните повърхности много внимателно, за да си премахнат вредните налепи. Областта около фисурите се обработва с гел, осигуряващ по-здравото залепване на материала. След това се подсушава и фисурите се покриват с гладък защитен слой, който пречи на навлизането на бактерии и улеснава почистването. След тази процедура може да се направи и флуоризация на зъбите, подобряваща резистентността на всички емайлови повърхности. Всичко това е напълно безболезнено.
При децата силанизацията има много голям смисъл, тъй като те най-често не поддържат оптимална хигиена.

1. Защо да използваме зъбни силанти?
Дъвкателните повърхности на кътниците и предкътниците не са гладки. Те имат дупки и цепнатини, които четките за зъби не могат да почистят. Така зъбната плака свободно се развива и причинява зъбен кариес, дори и при добра зъбна хигиена. Повечето от кариесите при скоро пробилите постоянни детски зъби се развиват на тези места.
Изследванията на зъбния кариес показват че около 84% от кариесите във възрастта между 5 и 17 години се развиват във тези дупки и цепнатини.

2. Как работят зъбните силанти?
Зъбните силанти са прозрачни или бяли течно-пластични материали, които се поставят върху дъвкателната повърхност на задните зъби. Те покриват повърхността на зъба и я правят гладка и по- лесна за почистване с четката.
Ролята на зъбните силанти е да участват като бариера, защитаваща емайла от киселините, които произвеждат бактериите в зъбната плака. Употребата на зъбни силанти показва намаляване кариесите с повече от 50% (и повече от 70% при добра зъбна хигиена ).
Зъбните силанти са ефективни в защитаването на зъбите и с това че съдържат флуор, който допълнително минерализира зъбите и ги прави по-здрави и устойчиви на кариес.

3. Поставяне на зъбни силанти - как?
Зъбните силанти са лесни за поставяне от стоматолога и безболезнени за децата. След като зъбът е почистен и подсушен, върху него се поставя силанта, който се втвърдява със специална светлина. Силанизирането на всички зъби отнема само няколко минути.
Зъбните силанти трябва да се поставят скоро след пробиването на постоянните зъби, преди развитието на зъбен кариес - най-добре е това да бъде непосредствено след пробива на постоянният дъвкателен зъб.
Докато силантите са здрави зъбът е защитен от появата на кариес.
При профилактичните стоматологични посещения стоматологът преценява състоянието на силантите и ако е необходимо поставя нови.

Запазете зъбите си здрави, наслаждавайте се на безпроблемно хранене и удоволствие от блестяща усмивка!
И не забравяйте: развалените зъби могат да доведат до началото на сериозен здравословен проблем!

Сходни предложения

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се