Omed.bg

11 Съветa за упражнения за хора с диабет тип 2

Хората в България се нуждаят от способни лекари и компетентна здравна информация. Ако искаш да помогнеш за обучението на бъдещ лекар, натисни бутона donate.

Вие дарявате средствата на Фондация „Прогрес медик“, която подпомага студентите по медицина в България.

 
11 Съветa за упражнения за хора с диабет тип 2

1.       Правете упражнения - Правете леки тренировки поне 30 минути на ден. За хората с диабет движението е много важно. Ако 30 минути наведнъж са ви много ги разделете на части, но по минимум 30 минути на ден.

2.       Съсредоточете се върху цялостната дневна дейност - Увеличете движението като цяло, като например ходене или изкачване на стълби, а не конкретен тип упражнения. Въпреки това, не разчитат на домакинската или друга ежедневна активност като ваше единствено упражнение.

3.       Вземете си крачкомер - Изследователи Stanford University провеждат прочуване, в което използването на крачкомери се използва като мотивация за физическа активност. Прегледът установява, че хората, които използват крачкомер увеличили дейността си с 27%. Хората използвали крачкомер намалили теглото си и подобрили кръвното си налягане.

4.       Вършете неща с приятели – Работата с приятели може да бъде голям мотиватор особено за хората над 60 години.

5.       Набележете си конкретни постижими цели - Например, може да си поставите за цел ходене по 30 минути всеки понеделник, сряда и събота. Това не изглежда много, но е конкретно зададено и се изпълнява по-лесно, от това някой да ви каже „Трябва да се движите повече”!

6.       Наградете се - Вместо да се фокусирате върху лошите неща, които биха могли да се случат, ако не се упражнявате, се възнаградете за постигнатите  цели. Може да си кажете "ОК, ако се упражнявам 10 минути, три пъти седмично в продължение на следващите три седмици, ще отида на екскурзия”

7.       Използвайте визуални знаци - Сложете една бележка на хладилника или кецовете си до вратата, като напомняне да отидете на разходка и е по-вероятно това да се случи.

8.       Записвайте си всичко – Записвайте в календара си колко време сте се упражнявали всеки ден.

9.       Гледайте дългосрочно на заниманиета – Мислете за това какво ще постигнете за една година, а не се фокусирайте върху всеки ден.

10.   Свържете с "ментор" или се превърне в един - Посъветвайте се с Вашия да ви свърже с човек с диабет тип 2, който успешно се е справил с отслабването. Той може да има физически упражнения които да работят за загуба на тегло.

11.   Тествайте се редовно – Следете редовно вашия хемоглобин и нивата на кръвната захар. Добрите резултати от тестовете могат да ви поощрят да продължавате с тренировъчната програма, дори когато ви стане досадно.

 

3501

реклама

КоментариСвързани статии


Сподели !