24-часов ЕКГ Холтер и разчитане от "Градска кардиология"

   22 закупени   
24-часов ЕКГ Холтер и разчитане от "Градска кардиология"
КУПИ ВАУЧЕР за 6,00 лв.
Заплащане на място 24,00 лв.
Обща сума 30,00 лв.

Стара цена: 60,00 лв.
Спестяваш: 30,00 лв.
-50%

Валидност на ваучера: 16.06.2022 г. до 25.07.2022 г.

Важи за: София


Осигурено от:   Градска Кардиология   Рейтинг: 5.00 / 5 при 2 гласували

  • Ваучерът е на стойност 6 лв. На място се заплащат 24 лв.
  • Ваучерът е за: 24-часов ЕКГ Холтер и разчитане от Градска кардиология;
  • След закупуването на ваучера се обадете на посочения телефон във ваучера.
  • Необходимо е да покажете ваучера на място;
Градска Кардиология Гр. София, ж.к. Лозенец
ул. “Димитър Хаджикоцев” 35, София 1421,
Работно време: Понеделник – петък от 14.00 до 18.00 ч
Събота – 10.00 до 13.00 ч.
Виж страницата на партньора

Подробна информация


Много често пациентите, посещаващи лекарския кабинет съобщават за "неясни” сърдечни оплаквания, свързани с пристъпи на краткотрайно сърцебиене или прескачане на сърцето, през деня или през нощта, с трудноустановим провокиращ момент. Понякога оплакването е от усещане за недостиг на въздух, тежест в гърдите и умора, които не могат да бъдет точно описани, и които се появяват както при обичайни физически усилия, така и при емоционален момент, след нахранване или по време на сън. Пациентите съобщават за прималяване и притъмняване пред очите, понякога дори загуба на съзнание, настъпващи при различни обстоятелства и с различна продължителност. Всички тези състояния не могат да бъдат изяснени от стандартната елоктрокардиография (ЕКГ) в покой, особено, когато тя е направена в момент, без подобни оплаквания.

Ако имате подобни оплаквания, вашият лекар може да ви назначи проследяване на електрокардиограмата в амбулаторни условия, в продължение на 24 или повече часа - едно ценно и високо информативно изследване за работата на сърцето.
Изследването се извършва с преносимо ЕКГ-записващо устройство, наречено холтер ЕКГ. Методът е неинвазивен (безкръвен) и е въведен в първата половина на 20-и век, като от тогава се развива и усъвършенства, както по отношение възможностите за анализиране на получената информация, така и по отношение на използваните устройства - те стават все по-малки и леки, и с нищо не нарушават качеството на живот на пациента по време на записа.

Ако вече имате установени ритъмни или проводни нарушения с назначено лечение, което изисква проследяване, отчитане на ефекта или вземане решение за понататъшно поведение, извършването на холтер ЕКГ е подходящо.
От проведения холтер ЕКГ- запис, вашият лекар получава следната информация:

  • Вид и честота на вашия обичаен сърдечния ритъм
  • Промените (вариабилноста) на сърдечната честота в зависимост от периодите на физическа активност, покой и сън
  • Вид и честота на регистрираните ритъмни нарушения - единични или групови, произхождащи от предсърдията или камерите на сърцето.
  • Наличие и вид на проводни нарушения в електрическата система на сърцето
  • Промени в ST - сегмента на електрокардиограмата, които може да говорят за недостиг на кислород до сърдечния мускул (исхемия). Такива промени могат да бъдат установени по време на записа, без да бъдат налице кореспондиращи оплаквания - т.нар. "тиха исхемия". Тези находки имат особено значение при пациенти с диабет, при които СБС може да протече без обичайните симптоми.
  • Данни за ефекта от провежданото лечение

Медицински център "Градска кардиология" има за цел да предложи комплексен подход при профилактиката, диагностиката и лечението на сърдечно-съдовите заболявания. Екипът на "Градска кардиология" е съставен от университетски преподаватели към Медицински университет София, опитни специалисти в областта на вътрешните болести, кардиологията, нефрологията, пулмологията и ендокринологията.

"Градска кардиология" разполага с необходимото, съвременно оборудване за адекватна неинвазивна оценка на сърцето и съдовете - ЕКГ апарат, ехокардиограф, холтери за 24 - часово ЕКГ изследване, апарати за амбулаторно мониториране на кръвното налягане и функционално изследване на дишането.

Предлаганите услуги са ориентирани към сърдечно-съдовото здраве, като се обръща внимание на таргетните органи, най-често засегнати при хронични, социално значими заболявания като атеросклероза, ИБС и артериална хипертония. Същевременно е възможна диагностиката и лечението и на съпътстващи белодробни, ендокринни и
бъбречни заболявания.

Сходни предложения

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се