24-часово амбулаторно мониториране на артериалното налягане от "Градска кардиология"

   6 закупени   
24-часово амбулаторно мониториране на артериалното налягане от "Градска кардиология"
КУПИ ВАУЧЕР за 6,00 лв.
Заплащане на място 24,00 лв.
Обща сума 30,00 лв.

Стара цена: 60,00 лв.
Спестяваш: 30,00 лв.
-50%

Валидност на ваучера: 16.07.2022 г. до 24.08.2022 г.

Важи за: София


Осигурено от:   Градска Кардиология   Рейтинг: 5.00 / 5 при 2 гласували

  • Ваучерът е на стойност 6 лв. На място се заплащат 24 лв.
  • Ваучерът е за: 24-часово амбулаторно мониториране на артериалното налягане от Градска кардиология;
  • След закупуването на ваучера се обадете на посочения телефон във ваучера.
  • Необходимо е да покажете ваучера на място;
Градска Кардиология Гр. София, ж.к. Лозенец
ул. “Димитър Хаджикоцев” 35, София 1421,
Работно време: Понеделник – петък от 14.00 до 18.00 ч
Събота – 10.00 до 13.00 ч.
Виж страницата на партньора

Подробна информация


Артериалното налягане е един изключително променлив показател на човешкия организъм. То се влияе както от множество рискови фактори, отговорни за неговото възникване, така също и от събития, които могат да доведат до
покачването му или спадането му в определен момент, без това да означава поява на хипертония или лошо проведено лечение за контрол на кръвното налягане.

Подобни притеснения много бързо могат да отпаднат при едно изследване с 24- часово амбулаторно мониториране на налягането в обичайните за пациента условия на живот.
Изследването дава ценна информация за:

  • Промените в стойностите на АН в рамките на денонощието, по време на различна физическа активност, хранене, покой и сън.
  • Дава представа за естествените пикове на АН, например, рано сутрин или следобед.
  • С този метод може да се прецени необходимостта от медикаментозно лечение, когато се подозира на маскирана хипертония или хипертония на бялата престилка
  • Дава възможност да се оценява ефективността на предписаното лечение за постигане на 24-часов контрол на АН - факт, особено важен за предпазване на организма от допълнителни съдови увреждания.
  • Улеснява решенито на лекаря за часовете, в които трябва да се назначи приема на медикаментите. В някои случаи може да се наложат допълнителни дози или промяна в ритъма на прием.
  • Данните от 24-часовото наблюдение на кръвното налягане улеснява разбирането на неизяснени оплаквания от страна на пациента, които могат да бъдат свързани със замайване, световъртеж, прилошаване и притъмняване пред очите, обща слабост и разтреперване.

Важно е да знаете, че по време на измерване трябва да спрете да се движите и да говорите като държите ръката неподвижна, с маншета на нивото на сърцето. Повечето апарати разполагат с бутон, който можете да натиснете ако желаете да измерите АН в точно определен момент, независимо и допълнително на зададената програма на измервания.
След поставяне на апарата е желателно да се ангажирате с обичайната си активност. Анализът на 24-часовата крива на артериалното налягане ще е много по- информативна за вашия лекар, ако представите описание на видовете дейности, които сте извършвали по време на изследването, часовете на прием на медикаменти, ритъма на събуждане, сън, заспиване, хранене и употреба на тонизиращи напитки, повече алкохол или цигари.

Медицински център "Градска кардиология" има за цел да предложи комплексен подход при профилактиката, диагностиката и лечението на сърдечно-съдовите заболявания. Екипът на "Градска кардиология" е съставен от университетски преподаватели към Медицински университет София, опитни специалисти в областта на вътрешните болести, кардиологията, нефрологията, пулмологията и ендокринологията.

"Градска кардиология" разполага с необходимото, съвременно оборудване за адекватна неинвазивна оценка на сърцето и съдовете - ЕКГ апарат, ехокардиограф, холтери за 24 - часово ЕКГ изследване, апарати за амбулаторно мониториране на кръвното налягане и функционално изследване на дишането.

Предлаганите услуги са ориентирани към сърдечно-съдовото здраве, като се обръща внимание на таргетните органи, най-често засегнати при хронични, социално значими заболявания като атеросклероза, ИБС и артериална хипертония. Същевременно е възможна диагностиката и лечението и на съпътстващи белодробни, ендокринни и
бъбречни заболявания.

Сходни предложения

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се