6 тайни на децата които се разболяват рядко

28102
6 тайни на децата които се разболяват рядко

Има деца, които се разболяват по-често от други. Вашето от кои е? Има 6 прости навика на детето, които няма да го защитят напълно от разболяване, но ще сведат риска до минимум и ще ви спестят много притеснения, време и средства. Вижте кои са те.

  1. Чисти ръце - Редовното миене на ръцете значително намалява преминаването на бактерии през дихателната и храносмилателната система, така че да научите вашите деца да си мият ръцете след игра навън, преди да хапнат нещо или след като пипнат нещо мръсно ще ви спести доста ядове. Търкането в продължение на 15-20 секунди е от ключово значение.
  2. Всекидневна спортна активност - Проучванията показват, че редовните умерени упражнения могат да намалят броят на простудите и грип в рамките на една година с 25-50 процента.
  3. Ранно заспиване - Уверете се, че вашето дете се придържа към ранен режим на лягане. Липсата на сън почти удвоява риска от настинка или грип. Повечето бебета се нуждаят от около 14 часа сън на ден, а когато са в предучилищна възраст, те се нуждаят от 11-13 часа сън.
    Детски прегледи с отстъпки само в офертомат.бг!
  4. Балансирано и здравословно хранене - Има изобилие от цветни плодове и зеленчуци, които ще ви помогнат да стимулирате имунната система на детето си. Вижте, кои храни са богати на витамин С (броколи, ягоди, портокали) и витамин D (риба тон и зърнени храни). Яденето на кисело мляко с активни култури (пробиотици) също може да помогне за изграждане на защитни сили. Ако едно дете не обича зеленчуците можете да прибегнете и до специални витамини за деца.
  5. Избягване на докосване на лицето - Настинките и грипните вируси навлизат в организма през носа, очите и устата, така че за да помогнете на детето си да бъде здраво го научете да държи ръцете си далеч от тези области. Да, това може да бъде много трудно за постигне, но измиването на ръцете в стратегически моменти е още по-важно. Учете децата си никога да не споделят сламка, чаша, или четка за зъби.
  6. Противогрипната ваксина - Един от най-добрите начини, препоръчвани от лекарите, за предпазване от грип са точно тези ваксини.​
    реклама


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се