ДНК тест Performance Sensor! Тест определящ спортния потенциал и риска от контузии от Prevista Clinic

   1 закупени   
ДНК тест Performance Sensor! Тест определящ спортния потенциал и риска от контузии от Prevista Clinic
КУПИ ВАУЧЕР за 100,00 лв.
Заплащане на място 620,00 лв.
Обща сума 720,00 лв.

Стара цена: 780,00 лв.
Спестяваш: 60,00 лв.
-8%

Валидност на ваучера: 31.08.2022 г. до 1.12.2022 г.

Важи за: България


Осигурено от:   Prevista Clinic  

 • Performance Sensor! Тест определящ спортните способности и риска от котузии от Prevista Clinic
 • Ваучерът е на стойност: 100лв. на място се заплаща: 620лв
 • След закупуването на ваучер се обадете на посочените телефони от ваучера за инструкции.
 • Материал: Вземане на материал в предоставен от Prevista clinic кит по куриер с Безплатна доставка.
 • Тестът се извършва с натривка от устната лигавица. Пробата може да бъде взета самостоятелно вкъщи или в МЦ Превиста. Китът с взетата проба се предоставя на място в МЦ Превиста в гр. София или се изпраща с куриер до медицинския център с безплатна доставка.
 • Резултатът се получава в рамките на 2-4 седмици.
Prevista Clinic гр. София, ул. Цар Асен 90

Виж страницата на партньора

Подробна информация


Всеки, който се занимава със състезателни спортове знае, че за отличното представяне не са достатъчни единствено редовните тренировки. Храненето и правилното възстановяване играят съществена роля за постигане на възможно най-добри резултати. Ако тези два фактора не получат необходимото внимание, представянето на спортиста страда и рискът от травми се увеличава значително.

Как работи PerformanceSensor?

 • Необходима е проба от слюнка/натривка от устната лигавица, която сами можете да вземете вкъщи или с помощта на наш специалист.
 • На базата на материала от пробата, ще анализираме над 20 полиморфизма (генни вариации), които предопределят в различна степен вашите индивидуални постижения.
 • Резултатът ще бъде готов в рамките на 2 до 4 седмици.

За кого е предназначен тестът?

 • За професионални спортисти, практикуващи индивидуални или групови спортове
 • За всички, практикуващи аматьорски спорт, които желаят да опознаят възможностите на своето тяло и да подобрят постиженията си
 • За всички, за които движението и спортът са здраве, удоволствие или начин на живот

Какво ще получите?

 • Оценка на усвояването на кислорода (VO2max) Ако в клетките няма достатъчно кислород, преобразуването на енергия намалява и производителността спада. Капацитетът на организма да абсорбира кислорода през белите дробове и да го транспортира до мускулите се определя от показателя анаеробен капацитет (VO2max). По принцип тренировките за издръжливост водят до повишаване на този показател. Съществуват обаче генетични дадености, които предопределят базовото ниво на VO2max при всеки индивид.
 • Анализ на гените ACTN3 и ACE, свързани съответно с издръжливостта и силата. Ще научите подробности за типа мускулни влакна, които преобладават във вашето тяло и ще разберете за какъв вид спортове имате по-благоприятни генетични дадености - такива, за които е нужна повече експлозивна сила или такива, които предполагат повече издръжливост. Ако познавате гените си и в зависимост от вида спорт, който практикувате, бихте могли да адаптирате по съответния начин индивидуалната си тренировъчна програма, както и да наблегнете върху естествените си предимства пред конкурентите.​
 • Анализ на гените, свързани с оксидативния стрес. Човешкият организъм произвежда непрекъснато свободни радикали (токсични молекули), които увреждат тъканите и клетките и ускоряват процеса на стареене. Спортистите произвеждат значително повече от тези молекули, защото консумират повече енергия по време на интензивното движение. Свободните радикали влияят изключително неблагоприятно върху здравето и спортните постижения. Затова, организмът разполага със специфични вещества (ензими), които обезвреждат и спомагат за елиминирането на свободните радикали. Синтезата на тези вещества се контролира от определени гени, които също могат да присъстват в различен вариант. Анализът на 6 специфични полиморфизма (генни варианти) представлява оценка на естествената защитата на организма от оксидативен стрес и капацитета за неутрализиране на свободните радикали. Резултатът включва индивидуални препоръки за набяването на микроелементи.
 • Възпалителна реакция и риск от травми. Всяка травма предизвиква по-силно или по-слабо възпаление на засегнатите тъкани. От своя страна, възпалението е форма на защитна (имунна) реакция и неговата сила зависи както от тежестта на травмата, така и от състоянието на имунната система. Понякога дори лека спортна контузия може да доведе до агресивно възпаление, което да увреди прекомерно тъканите. Анализът показва индивидуалната склонност към възпалителни реакции и на тази основа се оценява риска от усложнения при спортна травма.​
 • Оптимален калориен баланс. Въз основа на индивидуалното съотношение между червените и белите мускулни влакна, както и на вида спорт, който практикувате, е представено разпределението на калориите, което би довело до най-добрите спортни резултати.
 • Списък с храни. Този списък е индивидуален и съдържа приблизително 900 различни храни, оценени спрямо вашите генетични дадености. Той ще ви помогне да адаптирате хранителния си режим, с оглед постигането на най-добри спортни резултати.
 • Стратегически хранителен план. Съдържа детайлни препоръки за хранителния режим по време на тренировъчния сезон, а също така преди състезание и след него.

Сходни предложения

Пакет за ДНК "Генотипизиране на 19 високо и среднорискови типове HPV" от Лаборатории Кандиларов!
-20%
99,00 лв.
79,00 лв.
ДНК тест за Trichomonas vaginalis Лаборатории Кандиларов!

ДНК тест за Trichomonas vaginalis Лаборатории Кандиларов!

Важи за: София, Варна, Пловдив, Велико Търново

37 закупени
-23%
35,00 лв.
27,00 лв.
Пакет "ДНК анализ за лактозна и фруктозна нетолерантност" за 94 лв. от Лаборатории Кандиларов!
-6%
99,50 лв.
94,00 лв.

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се