Какво се случва с тялото при спиране приема на захар и алкохол?

8128
Какво се случва с тялото при спиране приема на захар и алкохол?

Ние всички знаем, че консумацията на захар и алкохол в излишък е лоша за нас. Напоследък, холандските онлайн медии LifeHunters ни показаха колко неблагоприятен е ефектът на тези популярни лакомства върху телата ни. Те направиха немислимото и просъществуваха без тях в продължение на 30 дни.

Въпреки, че знаем, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, ползите за здравето могат да направят това предизвикателство да си заслужава, особено ако имате проблем с килограмите.

Доброволец за експеримента е Саша. Той получава оценка от спортен лекар, който му съобщава, че въпреки цялостното добро здравословно състояние, холестеролът му е малко завишен. Любопитен съм, какво ще постигна със здравословно хранене, казва Саша, нетърпелив да започне неговият експеримент.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

В началото на предизвикателството ентусиазмът на Саша започва да избледнява, защото част от това, което прави отказването от захар толкова трудно е, че сладкото се добавя към всичко, което ядем. Саша започва да страда от симптоми на абстиненция. Той съобщава, че въздържанието го е направило постоянно гладен и невероятно раздразнителен. Въпреки това, до края на месеца, не само гладът се разсейва, но той също така съобщава, че получава прилив на енергия. На биологично ниво, той губи 4 килограма и кръвното му налягане спада от горна граница 135 на 125.

Заедно с това да е интересен, експериментът също има и по-дълбоко послание. В САЩ един на всеки трима възрастни се счита за човек с наднормено тегло или страдащ от затлъстяване. В Европа статистиката е по-благоприятна (50% от населението), но броят на хората с наднормено тегло расте. Правейки нещо толкова просто, като приемане на диета, която включва по-малко захар и алкохол, може значително да се подобри нечие здраве в един кратък период от време.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се