Нараснало е търсенето на медицински услуги и лабораторни изследвания през месеците след обявяването на извънредното положение

897
Нараснало е търсенето на медицински услуги и лабораторни изследвания през

месеците след обявяването на извънредното положение

Нараснало е търсенето на медицински услуги и лабораторни изследвания през месеците след обявяването на извънредното положение. Изненадващо, освен прегледи на белите дробове и ядрено магнитен резонанс, се наблюдава и засилено търсене на пластични корекции за лице и тяло.
Месеците след обявяването на извънредното положение у нас - март, април и май - показват повишен интерес към здравни услуги и лабораторни изследвания. Това съобщават от първия български портал за медицински услуги Omed.bg, който предлага услугите на десетки лечебни заведения и лаборатории при много по - достъпни цени. Сред основните причини за нарасналия интерес са повишеното внимание на населението към здравната тематика, неяснотата около пропускателните режими в здравните заведения, самоизолацията на много хора, както и непознаването на начините на разпространение на коронавируса.
Какви медицински услуги се търсят след изолацията?
"Засилено търсене се наблюдава в сектора на скенерите, като много хора се интересуват от прегледи на белите дробове. Има ръст и при запитванията за стоматологични услуги, като тук трендът се води от поставянето на силиконови протези, импланти и почистването на зъбен камък” - информира Христо Петков, основател на Omed.bg. Той споделя още, че след тежките месеци се наблюдава увеличено търсене и на изследвания с ядрено магнитен резонанс (ЯМР) на глава, стави и прешлени. "Изненадващо за нас е нестихващото търсене на пластични корекции за лице и тяло, като увеличаване на бюст, липосукции, процедури за лице” - добавя още Христо Петков. От лабораторните изследвания на първо място са хормоналните, следвани от туморните маркери, тестовете за полово-предавани болести, както и от изследванията за хранителни алергии. Последната нова тенденция показва, че е възможно при някои хора изолацията да е била свързана с консумацията на повече храни и алкохол.
Тестове за COVID-19
Противно на очакванията, тестовете за коронавирус по собствена инициатива не достигат очакваните високи нива. Голяма част от хората предпочитат да не правят профилактични PCR тестове. Те се правят основно от пътуващи в чужбина по работа или на почивка. Често са правени и групови тестове, които да покажат дали дадена фирма или семейство са в риск.
Какво да очакваме през следващите месеци?
От месец октомври се очаква отново затягане на мерките, но този път, здравните заведения ще са много по-добре подготвени за прием на пациенти. Самите пациенти също ще са много по-добре информирани за рисковете. От Omed.bg съветват всички, които имат здравословни проблеми, да не отлагат посещението при лекар, тъй като това може да доведе до нови, по-опасни състояния, които ще изискват по - продължителни и скъпи лечения. Месец септември е идеален за профилактика, тъй като тогава в болниците няма много хора.
Повече за Omed.bg
Omed.bg, който до скоро беше известен като Ofertomed.bg, е единственият български портал за медицински услуги, създаден за да либерализира достъпа до здраве, чрез възможностите на новите технологии. Той съществува от седем години и днес предлага оферти с до 75% отстъпка в много от водещите български лечебни заведения, включително болниците от веригата Аджибадем Сити Клиник, Медицински комплекс Д-р. Щерев, Ин витро клиника София, МБАЛ Доверие, NEO Clinic, Вериги лаборатории Цибалаб, Рамус, Бодимед, Кандиларов, Сана и много други.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се