Семейна стая за майки с недоносени и рискови новородени в Токуда Болница София

4105
Семейна стая за майки с недоносени и рискови новородени в Токуда Болница София

Бебетата, раждани преди 37-ата седмица на бременността, се считат недоносени и се квалифицират като преждевременно родени. Майките на тези деца често са уплашени и нервни, защото този вид новородени са с повишен риск от усложнения и е необходимо да останат под наблюдение в неонатологично отделение.

Защо недоносените новородени се нуждаят от специални грижи?

Тези бебета не са напълно подготвени да се справят с живота в нашия свят. Техните малки телца все още имат по-слабо развити органи, които включват белите дробове, храносмилателната и имунната система, както и кожата. За щастие, медицината е напреднала достатъчно, за да помогне на тези деца да оцелеят през първите няколко дни, седмици или месеци от живота си, докато станат достатъчно силни, за да се справят сами.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

МБАЛ "Токуда Болница София” вече разполага с модерна и комфортна Семейна стая за индивидуално лечение и грижи за недоносени и рискови новородени. Апартаментът разполага с кувьоз, монитор за наблюдаване на жизненоважни показатели на бебето, последно поколение монитори за следене на детски тонове, легло за родилка и близък на родилката, маса за повиване, детско легло, индивидуален санитарен възел, климатик, и интернет. В семейната стая е възможно 24-часово пребиваване на съпруг или друг близък на майката преди и след раждането. Висококвалифицираните и опитни специалисти от отделението провеждат индивидуално обучение на младите родители как да се грижат за недоносеното дете, което изисква повече и по-добри грижи.

Началникът на отделението по неонатология д-р Радка Масларска споделя, че недоносените и рисковите новородени деца, въпреки че се намират в затворен от околния свят кувьоз, осигуряващ постоянна температура, по-голямо количество кислород, въздух с по-голяма влажност, усещат присъствието на близките. Създаваме Семейната стая именно с тази цел, като предлагаме и допълнителни удобства, например, приглушено осветление, музикотерапия по избор, и редица други щадящи и подобряващи комфорта неонатологични методи.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се