Съвети за главоболието от д-р Б.Попиванова- Невролог

10231
Съвети за главоболието от д-р Б.Попиванова- Невролог

Главаболието е познато и често срещано страдание. Част от пациентите го подценявт и започват да се самолекуват неконтролирано с аналгетици, а друга част го надценяват и приемат като симтом на неизлечима заболяване, например туморен процес.

Предвид това и все повече налагащото се становище, че БОЛКА е комплексно страдание е абсолютно необходимо пациентът да бъде изслушан и прегледан прецизно и компетентно. Така се сформират две остовни групи главоболие - ПЪРВИЧНО И ВТОРИЧНО. Към коя от тях ще бъде класифициран симптома се преценява най- добре от невролог. Към първичния тип се отнасят - Мигрена, Тензионно главоболие и Тригеминалните невралгии. Вторичния тип е симтом на ДРУГО основно заболяване, което следва да се уточни от екип специалисти.

Пълен пакет профилактични изследвания на ТОП цена виж ТУК

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Прилагането на самолечение при всички случаи е рисково за пациента и с категорична тенденция за хронофициране на проблема, а в най- лошия случай за пропуск на възможност за своевременно и радикално повлияване на страданието. По отношение на лечението при уточнена диагноза често се препоръчва освен медикаментозното повлияване, физиотерапия, релаксиращи техники, промяна в начина на живот, психотерапия.

д-р Б.Попиванова- Невролог - Медицински център АмериМед


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари
реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се