В Италия пети човек почина от Covid-19.

3595
В Италия пети човек почина от Covid-19.

В Италия пети човек почина от Covid-19. Според италианските медии 88-годишният мъж идва от Казеле Ланди в Ломбардия. Според Анджело Борели, ръководител на гражданската защита, броят на заразените в Италия е нараснал до 219 - ден преди това, според гражданската защита, са били около 150.
Наскоро Италия стана най-големият източник на новия вирус в Европа. Повечето случаи са съобщени в северния италиански регион Ломбардия, откъдето са четири от жертвите. Петата жертва е от съседния град Венето. Всички починали са възрастни хора, някои с предишни заболявания. Според властите 23 души са в интензивно лечение.
От първият смъртен случай в петък, властите и правителството в Рим предприеха драстични мерки за контрол на разпространението на вируса. Карнавалът във Венеция е отменен, отменени са и мачовете от първа футболна лига. Регионалният президент Фонтана предупреди за презапасяването с храна: Закупуването предварително на храна за дълъг период е безсмислено. Доставките са обезпечени и гарантирано ще покрият нуждите на хората, каза той. Снимки и видеоклипове показаха празните рафтове в супермаркетите в Милано и дългите опашки на касите. Ломбардия, която е южно от митрополията на Милано, е обявена за зона с ограничен достъп. Охранители контролират напускането и влизането в района. Общината във Венето също беше затворена. Училищата, университетите и музеите остават затворени до изясняване на ситуацията.
В неделя два влака по маршрут Венеция - Мюнхен бяха временно спрени от австрийските власти в Бренер . В един от влаковете две жени от немски произход, са били с треска и силна кашлица. Според австрийското министерство на вътрешните работи, те са били тествани във Верона и са с отрицателни резултати.
След тестовете 500-те пътници са продължили пътуването си към Мюнхен. Дойче Бан съобщи, че ограничения за движение на пътници и товари в понеделник сутринта няма. Австрийското правителство предупреди за паника и истерия предвид избухването на вируса в съседната страна. Все още сме в сигурна и стабилна ситуация, каза министърът на вътрешните работи Карл Нехамер . Всичките 189 теста, направени в Австрия за Коронавирус, са отрицателни.

Информация на spiegel.de


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари
реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се