Виното замества фитнеса?

9483
Виното замества фитнеса?

Дали пък молитвите ни не бяха чути? Има ли шанс консумираните предната вечер чаши вино да са били даже полезни? Прекалено е хубаво, за да е истина, нали? Според проучване върху ресвератрола (стилбеноид, вид естествен фенол и фитоалексин, който се произвежда по естествен път от няколко вида растения като например грозде) относно ползите му за човешкото здраве, от консумацията му тялото ни може да извлече ползи, сходни с ходенето на фитнес.

Според изследователи от университета на Алберта в Канада, съединението може да повиши сърдечната честота и да увеличи мускулната дейност.Джейсън Дайк, водещият изследовател, пише, че откритието може да бъде полезно за хора, които просто не могат да тренират: "Мисля, че ресвератролът може да помогне на групи от пациенти, които искат да упражняват, но са физически неспособни за това. Ресвератролът може да имитира упражнение или да подобри ползите от ограничената тренировка, която те могат да направят".

реклама

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Разбира се, ние сме чували, че чаша червено вино с вечерята е здравословно, но повечето от нас навярно никога не са си давали сметка какво означава това. За да се възползвате от предимствата на ресвератрола, вие също можете да консумирате някои видове ядки или плодове, които го съдържат, като шам фъстък и грозде. А от видовете вино можете да се доверите само на червените. В тъй обичаните през лятото бели вина или розе го няма! И запомнете - една чаша червено вино е също толкова полезна, колкото и един час във фитнеса, но със сигурност е в пъти по-приятно.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари
реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се