Вижте най-добрата детска градина в света

5034
Вижте най-добрата детска градина в света

В детската градина Фужи извън Токио, децата се възползват максимално от магическата среда, предназначена само за тях. __Покривът на тяхната детска градина е с овална форма, като е една безкрайна детска площадка на която растат и дървета.

Е, как да се изгради място на което децата да се чувстват свободни? Мислете като дете. Архитектът Такахари Тезука е вдъхновен от собствената си дъщеря и син, сега на дванадесет и девет години, за които той казва, че са се превърнали в част от тялото му.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Упражнения по безопасност са супер сладки

В Япония се случват десет процента от най-големите земетресения в света, така че е задължително малчуганите да имат тези тренировки за безопасност при земетресения. Те вземат тези памучни шапки из под масата, за да предпазят главата си в случай, че нещо пада. Това е нещо типично японско.

Всичко може да бъде забавно

Ние трябваше да изградим около дупките на дърветата, които минават през покрива, нещо като почва. Не беше лесно - но в крайна сметка, добавихме предпазни мрежи, така дори най- малките няма да паднат през дупките около дърветата, а от друга страна те обичат да играят с мрежи. За тях мрежите са като хамак, по който могат да се покатерят и да го разклатят - казват архитектите.

Място за водно охлаждане и за разговори

В последните години японските деца говорят само за компютри. Мислехме, че ако във всяка класна стая се сложи едно такова място, те ще бъдат принудени да разговарят помежду си. Когато жените в Япония отидат за вода използват времето, за да се срещнат и да обменят информация. Искахме и децата да правят същото.

Децата могат да се изкачат до класните стаи

През 2011 г. изградихме допълнително съоръжение към училището с още две класни стаи. Ние го нарекохме Пръстен около дървото. Мислехме, че дървото трябва да бъде по-важно от сградата. В това училище, детето се насърчава да се катери по дърветата. Ако едно дете е достатъчно силно, то може да достигне по-горното ниво, без да използва стълбите. Други училища може да не позволяват това, но управителите на тази детска градина са на мнение, че децата знаят собствените си граници, и че те спират, когато трябва да се спре.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се