За едните лайкове! Повече смъртни случаи по време на селфи през 2015, отколкото от акула

6992
За едните лайкове! Повече смъртни случаи по време на селфи през 2015, отколкото от акула

Тази година е годината на много странни неща, но сега можете да добавите и още едно в списъка. През 2015 г, селфитата официално убиват повече хора, отколкото акулите. Това звучи като шега, но се оказва, че е истина. Досега 12 души са загинали при опита си да направят едно незабравимо селфи, в сравнение със само осем смъртни случая от акули. Селфитата все повече се свързват с нарцисизма и психичното здраве и въпросът е: Колко далеч може да стигне човек, за да се хареса на публиката в социалните медии?

От появата на предната камера, която снима с лицето напред, хората започват масово да правят снимки на лицата си, като се правят по-привлекателни с добавяне на ефекти. Но сега, когато селфитата се превърнаха в масова мания (дори за папата), идва въпросът какви ще са последствията?

Психолозите установяват, че селфито може да доведе до пристрастяване. Едно 19-годишно момче, чието селфи пристрастяване е толкова сериозно, прекарва над 10 часа на ден, правейки си над 200 снимки, които публикува онлайн. Тази форма на пристрастяване също може да доведе до психично разстройство, което да доведе до мисли за самоубийство.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Вече е факт, че селфитата струват живота на някои хора. Досега смъртта от тях е резултат от падане или удар от влак. Най-скорошната смърт е на турист в Тадж Махал, който паднал по стълбите, докато се опитвал да си направи селфи. Има и четири идентични случая с подобна съдба, а останалите са били ранени при опита си да се снимат с влак, или докато се опитват да си правият снимки, на върха на съоръжения с повишена опасност. Не всички случаи са смъртоносни, но рисковите селфита се увеличават с всеки изминал ден. Имало е случаи, в които се затварят Зоо паркове, защото посетителите се опитват да се снимат с мечките.

Броят на загиналите вече надминава този от най-страховития звяр на морето и е време да се замислим за това, къде ще бъде следващото ни селфи. Дали наистина си струва да си направите снимка висейки от скала? И все пак, ако сте решили да си направите екстремно селфи, бъдете внимателни!


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се