За мъжете! Изследване на семенна течност /спермограма/, за 40 лв., от Ин витро АГ МЦ "Д-р Димитров"

   522 закупени   
За мъжете! Изследване на семенна течност /спермограма/, за 40 лв., от Ин витро АГ МЦ "Д-р Димитров"
КУПИ ВАУЧЕР за 8,00 лв.
Заплащане на място 32,00 лв.
Обща сума 40,00 лв.

Стара цена: 50,00 лв.
Спестяваш: 10,00 лв.
-20%

Валидност на ваучера: 20.04.2022 г. до 31.08.2022 г.

Важи за: София


Осигурено от:   Димитров Ин Витро АГ Медицински център  

 • Ваучерът е на стойност: 8 лв., на място се заплащат 32 лв.
 • Ваучерът е за: Стандартно изследване на семенна течност /Спермограма/
 • Изисква се предварително запазване на час за прегледа на тел.: 02/954 73 40 и 02/953 41 36
 • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е предоставянето на разпечатан ваучер на място
Димитров Ин Витро АГ Медицински център гр. София
ж.к. Младост I, ул."д-р Стоян Чомаков" 2
тел.:
+359-2-95-47-340
+359-2-95-34-136
+359-2-95-47-340

Виж страницата на партньора

Подробна информация


Мъжкият инфертилитет е глобален проблем с все по-нарастваща значимост. При около 40% от случаите, стерилитета в двойката може да се дължи на мъжки фактор.
Спермограмата е първото изследване, което се провежда, за да се определи дали инфертилитетът в двойката се дължи на мъжа. Това е анализ, при който се характеризират мъжките гамети /сперматозоидите/, като най-важните показатели, които се отчитат са:

 • Обем на еякулата в милилитри
 • Концентрация на сперматозоидите в милилитър, както и в целия еякулат
 • Скоростта им на движение /кинетични параметри/
 • Морфологична оценка
 • Брой кръгли клетки
 • Наличие на АГЛУТИНАЦИЯ /слепване/

Резултатът от спермограмата е бърз и надежден. Той насочва лекуващия лекар към правилното решение, относно планът за предстоящо лечение.
Семенната течност се получава чрез маструбация, след период от 3 до 5 дни полово въздържание. При полуване на материала на друго място /например вкъщи/, пренасянето му до лабораторията следва да се осъществи в рамките на 30 минути, при щадящи за сперматозоидите условия.
Ако има отклонения, се препоръчва след период от време /около месец/ да се направи повторно изследване, за да се отхвърли или да се потвръди заключението.
В повечето случаи обикновената спермограма е достатъчна, то при преценка на лекуващия лекар може да се назначи разширен анализ.
Ин витро АГ Медицински център Д-р Димитров предлага при нужда за пациента:

 • Разширена спермограма с биологична преживяемост
 • За детайлнто изследване на морфологията - Спермограма с Крюгер тест /Kruger Strict Criteria/
 • Изследване на ДНК фрагментация
 • Тест за криотолерантност
 • Zona pellucid binding тест
 • НВА тест /Hyaluronan Binding Assay/

Оценка на семенната течност се извършва по критериите на СЗО от 1999 г., съгласно действащата в България нормативна уредба /Наредба 28 за Дейностите по асистирана репродукция/.
Задължително е предварително записване на час, на телефоните на центъра.

Ин витро АГ център Димитров е една от водещите клиники по репродуктивна медицина в страната и вече над 20 години помага на двойките с проблемно зачеване. Другото направление, на което са посветени усилята на екипа му е женското здраве. В центъра се извършват акушерогинекологични прегледи и консултации, трансвагинални и абдоминални ултразвукови прегледи, проследяване на овулацията, фетална морфология, ранен комбиниран-биохимичен и ултразвуков скрининг, запис на детски сърдечни тонове (NST), микробиологични изследвания, изследване на вагинални цитонамазки, хистеросалпингосонография-метод за изследване на матката и маточните тръби, спермограми (включително и разширени), тестове за биологична съвместимост на сперматозоидите с цервикална слуз, пункция на яйчникови кисти, прекъсване на бременност, медикаментозен аборт.

​Центърът е специализиран в лечението на всички форми женски и мъжки инфертилитет и криоконсервация на репродуктивни клетки, тъкани и стволови клетки. За удобство на пациентките редица изследвания като скрининг за диабет, изследвания за генетични дефекти и др. се извършват също на място в центъра.
Клиниката разполага с последно поколение 4D ултразвуков апарат за фетална морфология (прецизен оглед на плода за вродени аномалии). Тук се извършват и амбулаторни операции, изискващи престой на пациента до 48 часа.

Сходни предложения

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се