Здравословното турско кафе „Мехмет Ефенди” - 150 годишна традиция с уникален вкус и аромат!

4381
Здравословното турско кафе „Мехмет Ефенди” - 150 годишна традиция с уникален вкус и аромат!

Първите източници за ароматната и тонизираща напитка датират от средата на ХV век. По своя път от южната част на Арабския полуостров до всяко кътче на света кафето оставя следа, превръща се в начин на общуване и в неотменен елемент от бита на съвременния човек.

"Мехмет Ефенди" съдържа внимателно подбрани сортове Арабика и висококачествени кафени зърна с произход Бразилия и Средна Америка. За разлика от други кафета, при чието производство по термичен път първо се извлича екстракт за производството на инстантно кафе, а в последствие зърната изкуствено се обогатяват с растителни мазнини, "Мехмет Ефенди" се приготвя по автентична рецепта. Зърната се изпичат и се смилат. Така се
запазват съставките на кафето и естественият му аромат.

ТОЗИ НАЧИН НА СОРТИРАНЕ И ОБРАБОТКА ПРАВИ ТУРСКОТО КАФЕ ПО-ЗДРАВОСЛОВНО ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ КАФЕТА.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Отличителната черта на турското кафе е в уникалния начин на приготвяне и поднасяне на кафето. Внимателното и равномерно изпичане на зелените зърна кафе, финото мелене, варенето в равномерно загарят съд, "стягането” на каймака с пръски вода, сервирането и звучното отпиване на първата глътка - това са само видимите елементи на ритуала, а усещането за история и традиция, любовта и майсторството, превръщат този ритуал в култура, ценност и традиция. Не е тайна, че повечето от нас, щастливците, посетили Истанбул, са открили на Египетския пазар магазинчето с невероятния аромат на прясно смляно кафе и са запазили този спомен за дълго в себе си.

От началото на април 2011г., благодарение на "БОРЯНА” ЕООД, вече не е задължително да се ходи до Египетския пазар: турското кафе "МЕХМЕТ ЕФЕНДИ” е в България. Поръчай за вкъщи лесно от ТУК!

реклама

И ако Йохан Себастиан Бах е бил толкова вдъхновен от "Мехмет Ефенди”, че да напише "Кантата за кафето”, то за нас остава да преоткрием очарованието на мекия вкус и усещането за вековна традиция. Усещането, че с чашката кафе, макар и за миг, преживяваме това, което може и да не ни направи гениални, но със сигурност ще ни направи по-добри и ще ни изпълни с наслада.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари
реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се