13 странни факта за секса и любовта

17863
13 странни факта за секса и любовта

Всички сме чували за птичките и пчеличките, но колко наистина знаете за тялото и ума си? Това са 13-интересни факта за любовта и секса, които могат да ви изненадат.

1. Съпрузите могат да имат сходно ДНК

Учените са установили, че хората са склонни да избират романтичните си партньори със сходни характеристики, като възраст, раса, религия, доходи, и възпитание. Eдно проучване, публикувано в Бюлетин на Националната академия на науките, установява__, че хората също са склонни да се оженят за партньор с подобно ДНК.__ Когато учени са изследвали генетичния материал от 825 бели американски двойки, те са установили по-малко различия в ДНК между женените хора, отколкото между два произволно избрани индивиди в рамките на една и съща раса. В действителност, те са изчислили, че вероятността да си изберете генетично подобен съпруг е с около 30% по-висока от това да e някой с подобно образование.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

2. Гледането на филми може да заздрави брака

Гледането на филми може да бъде един от ключовете за щастие в брака. Изследване на двойки установява, че гледането на филми е също толкова ефективно колкото и посещението на брачен консултант. И двата подхода намаляват разводите в изследваните групите на половина след три години, но времето изкарано в гледане на филм е с 50% по-малко и то в домашни условия.

3. По-ниските нива на холестерол може да повишат сексуалните подвизи

Високият холестерол може да доведе не само до увреждане на артериите и затрудняване работа на сърцето, но също така може да допринесе за еректилна дисфункция при мъжете. В действителност, това може да е предупреждение за сърдечно-съдово заболяване. Добрата новина? Мъжете, които приемат лекарства за понижаване на холестерола си вероятно ще усетят подобрение и в тяхната сексуалност.

4. Ниската кръвна захар може да доведе до семейни скандали

Агресията между съпрузи, понякога може да се дължи на ниски нива на глюкозата в кръвта, твърдят изследователи.

5. Повечето американци имат HPV

Ето еднa страшна статистика: Повече от две трети от здравите възрастни американци са заразени с един или повече щамове начовешкия папиломен вирус (HPV), тип вирус, който се предава чрез полов акт и орален секс. Добрата новина е, че много малко от участвалите в изследването мъже и жени са били заразени с видовете HPV, които се знае, че причиняват рак на шийката на матката, рак на гърлото, или генитални брадавици. Също така се знае, че тялото може да се пребори с HPV вируса само, и без специална намеса.

6. Пътуването може да помогне за укрепване на връзката ви

Дълъг път с автомобил може и да не ви звучи привлекателно, но понякога е добро решение да останете сами и да обсъдите важни въпроси от връзката ви, а защо не и да опознаете партньора си още по-добре. След като обсъдите всичко по пътя може да се насладите на мястото до което сте стигнали.

7. Жените могат да направят своя глас по-секси, а мъжете не могат

В проучване от 2014 г., изследователите са установили, че жените са в състояние да манипулират умишлено своите гласове, за да звучат по-привлекателно и то по 10 различни начина. За съжаление резултатите при момчетата са следните: Когато мъжете се опитвали да звучат по-секси, са били оценявани, като по-лошо звучене!

8. Противозачатъчните могат да повлияят на вкуса на жените към мъжете

Изследванията показват, че когато жените вземат хормонални контрацептиви, те са привлечени от по-неатрактивни мъже с по-ниски нива на тестостерон и мъжки физически характеристики. Проучването установява, че жените, които са срещнали партньора си по време на приемане на хапчета, не са много сексуални и удовлетворени от връзката си. В същото време, обаче, те са по-доволни от финансовото състояние на партньора си и е по-малко вероятно да се разделят с него, отколкото жените, които не са били на хапчета.

9. Симулирането на оргазъм не винаги е нещо лошо

реклама

Да симулираш оргазъм понякога може да бъде и доста възбуждащо. Осен това не си мислете, че само жените симулират. Мъжете също го могат и го правят. Често!

10. Гушкането след секс може да увеличи удовлетвореността
Целувките, галенето и нежно говорене след секс могат да бъдат също толкова важни за удовлетворението от отношения, както и секса. Това може да е свързано с освобождаването на окситоцин, който се освобождава по време на секс и продължава да се освобождава с продължителен контакт кожа-до-кожа. Двойките, които удължават секса с гушкане заздравяват и връзката си.

11. Любовта може буквално да ни обсеби
Има си причина да не можете да спрете да мислите за това специално ново момче или момиче, в живота си. ЯМР изследвания са показали, че влюбването изпраща кръв към удоволствените центрове на мозъка. То също така повишава нивото на серотонина - хормона на щастието.

12. Любовта е полезна за вашите кости
Бракът укрепва мъжкия скелет, според проучване на Калифорнийския университет в Лос Анджелис, особено ако е сключен след 25 годишна възраст. Изследователите не са сигурни защо, но те изтъкват, че това не е първият път, когато бракът се свързва със здравето. Други изследвания, например, предполагат, че семейните хората живеят по-дълго, по-склонни са да оцелеят от рак и са с по-нисък риск от сърдечно-съдово заболяване.

13. Да, секса изгаря калории
Един час между чаршафите може да се равнява на 30 минути бягане, според проучване от Университета в Квебек 2013 година. Мъжете изгарят средно по 4,2 калории на минута по време на секс, докато жените изгарят около 3.1. Като цяло, и двата пола изгарят около 101 и 69 калории всеки път, когато правят секс.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се