3 здравословни грешки, които жените допускат по-често от мъжете

4444
3 здравословни грешки, които жените допускат по-често от мъжете

Грешка № 1: Все още не знаем много важни неща за сърцето си

Много дами знаят, че симптомите на инфаркт са различни за мъжете и жените и все пак жени на възраст под 50, които са хоспитализирани поради получаване на инфаркт, е повече от два пъти по-вероятно да умрат в сравнение с мъжете на същата възраст, хоспитализирани поради същата причина, според изследванията на вестник за медицина в Англия. И в друго, различно проучване изследователите са открили, че в една малка група от жени на възраст от 30 до 55, които са прекарали инфаркти, са получили помощ доста по-късно, защото са смятали, че са твърде млади, за да получат удар, дори когато са имали рискови фактори или фамилна анамнеза за сърдечно-съдови заболявания.

Какво можете да направите: Оценка на риска преди сърдечните проблеми да започнат да се случват.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Грешка № 2: Контрол върху теглото, според размера на дрехите

Можете да се побъркате покрай следенето на тегло си всеки ден - един килограм надолу, а след това до два нагоре и всичко това в рамките на 72 часа. Истина е, че жените съдят теглото си най-често по дрехите си. Това може и да работи, но само ако, дрехата, която се използва за измерване, е впита по вас. Защо? Минаване в по-голям размер панталон може да означава, че сте наддали 5 килограма.

Какво можете да направите: Стъпка по десетобалната система. Мерене веднъж седмично би било достатъчно, за да поддържате теглото си под контрол.

Грешка № 3: Жените не използват интернет по най-здравословния начин

Жените са склонни да правят собствени проучвания, когато става въпрос за тяхното здраве: четиридесет процента от тях заявяват, че първо ще погледнат онлайн, за да диагностицират заболяване. За сравнение - 30% от мъжете биха постъпили по същия начин според доклад от Центъра за изследване на болести от 2013 г., 55 % от мъжете биха последвали медицински съвет. Самодиагностицирането, без становище на лекар, може да създаде излишен стрес и тревожност. Веднъж една млада жена дойде при мен с 2-метрова дебела купчина документи, които беше разпечатала, за да ми каже, че тя със сигурност страда от болестта на Ходжкин, разказва д-р Холи Филипс, интернист в Ню Йорк и медицински кореспондент на CBS News. Дори беше решила с какво лечение иска да продължи.Едно обикновено изследване доказа, че е в отлично здраве!".

Какво можете да направите: Понякога е истински проблем да се разчита на статия или форум с неточна или песимистична информация. Ако имате проблем, започнете с уеб сайтове, които имат видими връзки с големи центрове по здравеопазване, тъй като е най-вероятно те да бъдат подкрепени и от научни факти, основани на доказателства. Но, разбира се, най-добре е да се консултирате с лекар.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се