Виаграта за жени е на път да бъде одобрена

8806
Виаграта за жени е на път да бъде одобрена

Първото лекарство с цел да стимулира сексуалното желание при жените е на път да бъде одобрено от Администрацията по храните и лекарствата в САЩ, но само с определени ограничения за безопасност.

Администрацията гласува 18-6 в полза на одобряване на хапчето Флибансерин за жени, при условие че производителят на лекарства Sprout Pharmaceuticals предприеме мерки за намаляване на риска от неговите странични ефекти. Очаква се окончателното решение да бъде взето до края на лятото.

Аз съм въодушевен и много щастлив да чуя това, казва Марджъри Гас, експерт по сексуална дисфункция в Cleveland Clinic, пред Си Ен Ен, след гласуването. Мисля, че жените ще оценят много хапчето, което ще им помогне с проблема с ниското либидо

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Други не са толкова сигурни. Адриан Берман, доцент по фармакология и физиология в университета Джорджтаун, нарича лекарството__посредствен афродизиак със страшни странични ефекти__. Тя казва, че клиничните тестове на фармацевтичната компания са правени от здрави жени, и че ако бъде одобрено лекарството ще се използва от по-широк кръг пациенти, в резултат на което може да настъпят нежелани ефекти.

Флибансерин преди това е било отхвърлено през 2010 г. и 2013 г.заради наличието на тревожни странични ефекти, които биха могли да включват припадък, умора, световъртеж и гадене. Дневнота розово хапче е насочено към жени преди менопауза с ниско либидо, въпреки че повече от половината от тези в менопауза също се оплакват от проблема.

Всъщност до каква степен приема на хапчето ще подобри интимния живот на жените? В три клинични проучвания, в които са участвали жени с 2 до 3 интимни акта на месец, след прием на лекарството тези събития се увеличават, но с не повече от едно на месец, в сравнение с плацебо.

Най-новото отхвърляне на Хапчето предизвиква спорна кампания от Sprout и редица други организации, които обвиниха Администрацията по храните и лекарствата в полова дискриминация и одобряване на секс лекарства за мъжете, но не и за жените. Но други експерти, заявяват, че това не е въпрос на сексизъм, а на проблеми със самото лекарство, които са причинили отхвърлянето.

Виагра за жени, Флибансерин работи по много различен начин от Виагра за мъже. При мъжете, Viagra увеличава притока на кръв към пениса, за да се постигне ерекция. При една жена, притока на кръв не е единствения проблем, но и способността на мозъка, да задейства желание за интимност. Флибансерин, който първоначално е бил тестван като антидепресант, е бил насочен към мозъчните невротрансмитери, които влияят на възбудата и желанието.

Преди гласуването, комисията изслушва емоционални свидетелски показания от жени, които страдат от липса на сексуално желание, въпреки че иначе са здрави. От друга страна обаче, служители на Комисията по храните и лекарствата, също са притеснени за появата на рак. Те откриват повишен риск от тумори на гърдата при мишки, на които са дадени високи дози от лекарството.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се