16 причини да правите секс всеки ден

79421
16 причини да правите секс всеки ден

Ако стрес, обремененост от ежедневните житейски проблеми и страх, че вашето здраве се е влошило, са симптоми, които изпитвате на дневна база, то сексът е отговорът на висчките ви проблеми. Не сте съгласни?

1. Премахва стреса.

Сексът помага да се намали стресът. Когато дълбоки дихателни упражнения не успяват да ви помогнат, секса ще направи чудеса на тяхно място. По време на секс тялото произвежда допамин, вещество, което се бори с хормоните на стреса__ - ендорфин. Известен е още като хормон на щастието и окситоцин, повишаващ щастието хормон, произведен от хипофизната жлеза.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

В проучване, публикувано в Science journal, трима невроизследователи провеждат тестове върху мъжки плъхове и установяват, че сексуално активните плъховете са по-малко загрижени от тези, които нямат сексуална активност.

2. Вид физическа активност

Правенето на любов всъщност е форма на физическа активност. По време на полов акт, физиологичните промени в тялото ви съответстват на една тренировка. Трябва да сте забелязали, че честотата на дишане се повишава, което означава, че всъщност вие се уморявате. Следователно, вие изгаряте калории. Ако правите секс три пъти седмично за 15 минути (но ние знаем, можете да се справите по-добре от това!), че ще изгаряте около 7,500 калории за една година. Това е еквивалентът на джогинг от 120 км! Тежкото дишане повишава количеството на кислород в клетките, а произведеният тестостерон по време на секс предпазва и поддържа костите и мускулите силни.

3. Понижава високото кръвно налягане

реклама

Целувките и сексът могат да подобрят кръвното ви налягане. Те понижават кръвното налягане.

Изследователите от Университета Paisley провеждат експеримент на тази тема и стигат до съвсем същото заключение - сексът подобрява кръвното налягане.

4. Подобрява имунитета

Опитвате ли безуспешно да се преборите с хрема? Е, сексът е отговорът и на честите настинки, и на други здравословни проблеми: той може да засили вашия имунитет. Производството на имуноглобулин А, антиген, който се бори с грипа, се увеличава, когато честотата на правене на секс също се увеличи.

5. Кара ви да изглеждате по-млади

Правенето на любов три пъти седмично може да ви направи да изглеждате 10 години по-млади, твърди шотландски изследовател. Хубаво е да правите добър секс, казва Дейвид Уикс, клиничен невропсихолог в Кралската болница в Единбург, чието проучване за ефектите на секс върху стареенето публикува в книгата си "Тайните на Супермладите".

6. Здраво сърце

Сексът помага да се горят калории, но също така може да подобри и функциите на вашето сърце. Той ще се погрижи за предотвратяването на инсулт и сърдечни пристъпи, а от вас се изисква просто да се отдадете на момента.

Учените от Университета New England изследват ефекта на секса върху сърцето. Проучването заключава, че мъжете са 45 на сто по-малко склонни към сърдечно-съдови заболявания. Проучването обаче не успява да проучи ефекта на секса върху женското сърце.

7. Облекчаване на болката

Удоволствието е ключът към победа над болката. Изпитвате ли мигрена и болки в тялото? Е, сексът отново е решението. Но ако получите болка в гърба, най-добре е да се консултирате с лекар.

Д-р Георги Д. Ерлих, артритен специалист от Филаделфия, е провел проучване за връзката между артрита и секса. Той обощава, че пациентите, които правят секс, изпитват по-малко болка.

8. Изгражда доверие и интимност.

Актът на секс произвежда хормона окситоцин, койтое отговорен за вашето щастие и любов. Ако чувствате, че връзката ви е несигурна, има липса на доверие или сте притеснени, че вашият партньор се отдалечава, тогава секса ще разсее тези съмнения. Окситоцинът спомага за изграждане на доверието и носи по-голяма близост на двойките.

9. По-малко шансове за рак.

Редовната еякулация намалява шансоветеза развитие на рак на простатата. Според австралийско проучване мъжете, които изпитват оргазъм 21 пъти в месеца, имат най-малка вероятност да развият рак. Това се подкрепя и от други изследвания, които доказват, че половият акт намалява риска от рак на простатата.

10. По-силни тазови мускули.

Сексът включва използването на няколко групи мускули и оттам редовният полов акт може да ви помогне да развиете по-силни тазовите мускули. Освен това, тъй като актът включва набор от мускули, това също така спомага за укрепване на тези мускули: бедра, коремни мускули и горната част на гърба. Чрез редовен секс може също да се поддържа здрав пикочен мехур и добра функция на червата.

11. Защита на простатата.

Повечето от течността еякулат се секретира от простатната жлеза. Ако спрете да еякулирате, в жлеза остава течност, която има тенденция да предизвика подуване, причинявайки много проблеми. Редовната еякулация отмива тези течности и гарантира благосъстоянието на вашата простата до напреднала възраст. Проблеми могат да възникнат, когато изведнъж се промени честотата на еякулация.

12. Предизвиква сън.

След това голямо физическо натоварване организмът изисква да получи голяма доза добър сън. Но познайте какво? Сексът работи по същия начин, както и упражненията. Повишената сърдечна честота води състояние на покой, сходно с това след сексуалния акт. Т.е. сексът може да бъде лек за страдащите от безсъние, тъй като:

- Сексът може да ви отпусне, следователно, ако вече сте уморени, той ще ви приспи.

- Когато мъжете еякулат, те стават летаргични, а това може да ги направи сънливи.

13. Редовен цикъл.

__Очевидно сексът може да подобри вашия менструален цикъл. Т__ой регулира хормоните, които от своя страна регулират менструалния цикъл. Сексът намалява стреса, което е една от причините жените да имат нередовен цикъл. Е, сексът изглежда като по-добрия вариант, отколкото хапчета, нали?!

14. Предотвратява нарушена функция на ерекцията.

Петдесет процента от мъжете на възраст над 40 страдат от еректилна дисфункция и всички млади мъже се страхуват от момента, в който те няма да бъдат в състояние да еректират. Най-доброто лекарство срещу импотентност е ... сексът! Ерекцията пази кръвта, преминаваща през артериите в пениса, така че тъканта остава здрава. Плюс това лекарите сравняват ерекцията с атлетичен рефлекс: колкото повече се обучавате на нещо, толкова по-способни сте да го изпълнявате.

15. Удължава живота!

Здраво сърце, по-силни мускули, повишена циркулация на кислород и щастието са някои от факторите, които ни помагат да живеем по-дълго.

Изследване, публикувано в British Medical Journal показва, че мъжете, които правят секс често, живеят два пъти по-дълго от по-тези, които рядко се отдават на това удоволствие.

16. По-здрава сперма

Ако се опитвате да забременеете, вие увеличите количеството произведена спермата, правейки често секс. Редовният секс заменя старите сперматозоиди от тестисите. Ако има естествено натрупване на сперматозоиди, това може да доведе до увреждане на ДНК.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!


  •   Статии на подобни теми:
  • Секс

реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се