Здравните ползи от секса

21036
Здравните ползи от секса

1% от населението се лишава от невероятни ползи за здравето. Те не са пушачи, които не се отказват от този вреден навик, или пък привърженици на алкохола, които продължават да пият, или хора, които отказват да спортуват. Този 1% от хората не се възползва от умствените и физическите ползи на секса, защото са безполови. За всички останали - сексът всъщност е нещо уникално!

Грабете с пълни шепи от секса

Сексът освобождава голям коктейл от хормони, които ви карат да се чувствате добре, някои от които също работят като болкоуспокояващи и подобрители на настроението. Ако имате болки в гърба, главоболие или проблеми с коляното, можете да се обърнете към партньора за ласки. Също така, разбира се, ако проблемът не отшуми, в някакъв момент отидете на лекар.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Облекчете стреса

Комбинацията от интимност, ускорен сърдечен ритъм и освобождаването на хормони допринасят за по-щастлив живот. И тук е уговорката, по-щастлив живот означава живот, изпълнен с по-малко притеснения. Така че след дочитане на статията можете да заемете хоризонтална позиция.

Подобрете функциите на сърцето си
Защото контролира нивата на тестостерон и естроген, сексът действително може да помогне за предпазването от сърдечни заболявания. По-ниските нива на някои от тези хормони ви поставят в по-голям риск от инфаркт. Така че наличието на повече секс е добре за вашето сърце.

Колкото повече получавате, толкова повече го искате

Факт! Правенето на повече секс ще ви кара да го желаете все повече и повече, а, както вече се уговорихме, с правенето на по-редовен секс се подобряват и жизнените ви показатели! Изглеждайте по-млади! Изследване, което се провежда в Кралската болница в Единбург, показва, че хората, които правят секс около четири пъти седмично, всъщност изглеждат между 8-12 години по-млади. Това е така, защото тестостеронът и естрогенът ви "държат стегнати".

Постигнете по-здрава имунна система

реклама

Сексът наистина прави чудеса! Изследване, направено в Пенсилвания в Уилкс университет, показва, че хората, които имат редовни сексуални отношения, имат по-високи нива на антитяло, което да ги защитава от обикновените настинки. Искате да сте здрави през цялата година?
Спрете да четете и отивайте да правите секс!


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се